Đoković: Pariz je uvek uzbrdica; Nadal nije imao sreće sa žrebom

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.05.24. | 00:38

"Ali ne deluje mi da je završio sa Rolan Garosom"...

Prva prepreka je preskočena. Uz manje poteškoće, Novak Đoković prošao je u drugo kolo Rolan Garosa i uspešno započeo napad na treću titulu u Parizu u poslednje četiri godine.

Euforije u njegovom glasu nema, mada je na terenu umeo da pokaže možda i nešto više emocija nego što smo navikli na ovako ranu fazu turnira. Kako bilo, kad je Pjer Ig Erber 'arhiviran', prvi reket sveta staložeo je prokomentarisao meč.

Izabrane vesti

"Motne Karlo, Rim, Ženeva... Ništa se nije promenilo. I tamo sam dobijao prve mečeve. A onda su drugi i treći bili komplikovaniji. Ne želim da budem previše uzbuđen. Bio sam solidan. Mogao sam bolje da riterniram", bilo je prvo što je Novak kazao na konferenciji za medije.

Za protivnika reči hvale...

"Svaka mu čast na odličnim servisima, video je kako se krećem na riternu, kik servis je fenomenalan, jedan od najboljih. Izlazi napred, menja igru, odličan je tehnički. Mogao sam možda da završim meč ranije, ali on je nalazio pravi servis i druge udarce. Ima dosta koristi koje mogu da izvučem iz ovog nastupa. Na kraju, mislim da sam odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije. Dobro sam se osećao na početku meča u odnosu na neke prethodne nedelje. Krećem se u dobrom pravcu, čini mi se".

Kada je u pitanju 'stanje duha' Đoković kaže da je najvišem nivou.

"Da, ovde se najbolje osećam, ne računajući Australiju... Moram da vidim kako će ići dalje, kako ću se osećati. Bilo je dobro. Dizao sam pesnice u vazduh, bio sam fokusiran, bio sam tu. Zadovoljan sam kako sam se ponašao na terenu. Radovao sam se tome. Gde ćeš bolje da se osećaš nego na najvećim turnirima, na grend slemovima. To su turniri s kojima se budim svaki dan, znam da moram da treniram sa mišlju o njima. Nadam se da mogu daleko da doguram i ovoga puta".

Za Novaka je Rolan Garos uvek bio specifičan turnir, neka vrsta konstantne uzbrdice.

"Uvek sam imao osećaj da je ovde ubedljivo najteži fizički, najzahtevnije u tom smislu. Puno je poteškoća na ovom turniru za mene, posebno kada nisam u dobroj formi, ili kada samopuzdanje nije visoko. Onda u mečeve ulaziš s nekakvom sumnjom - da li će stvari da idu onako kako želiš. Ali večera su utisci pozitivni, ponavljam još jednom. Kada sam počeo na šljaci da igram rekao sam da je sve to priprema za Pariz. Nadam se da ću podizati nivo igre. Sada je bilo zadovoljavajuće, može bolje".

Đokovića su novinari upitali da prokomentariše Nadalovu ranu eliminaciju, možda i poslednji meč na Rolan Garosu.

"Deluje mi da će Nadal želeti da igra i u 2025. godini. Igrao je mnogo bolje nego na turnirima pre toga, na visokom nivou. Iako je izgubio u tri seta, mogao je da dobije drugi ili treći, možda bi meč otišao u drugu stranu. Nije imao sreće sa žrebom. Zverev je bio u sjajnoj formi, došao je sa titulom iz Rima. Teško je igrati protiv njega. Ne sećam se kada sam poslednji put pogledao set bilo kog meča na tom nivou uživo. Bilo je sjajno, tu je bio i Alkaras, hteli smo da osetimo tu atmosferu, taj poseban momenat koji može da bude njegov poslednji u Parizu... Ali ne liči da će tako biti".

Sledeći protivnik srpskog asa je Karbaljes Baena...

"Španac, specijalista za šljaku, znam ga, trenirali smo zajedno. Nema neko snažno oružje, nešto što odskače u odnosu na ostale udarce. Svuda je solidan. Bekhend, servis, forhend, ritern, solidan je. Neće pokloniti pobedu. Znam da ću morati dobro da se potrudim", zaključio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara