Komentari na vest

Fudbal spreman za uvođenje efektivnog vremena: Nadoknada, ali i VAR ostavljaju prostor za manipulaciju

G

Gost54321

pre preko 1 godinu

Za ili protiv od uvodjenja VAR a, ubija se draz ove igre i tu je kraj svake price. Ocu da opsujem sudiju ko covek!
.

.....

pre preko 1 godinu

Treba kao u kosarci cim se cuje sudijska pistaljka zaustavlja se vreme, pa ti prijatelju lezi i 10 minuta na terenu ako hoces.
P

Pedja108

pre preko 1 godinu

Ove nadoknade vremena su besmislene. U redu je zbog izmena, odugovlacenja itd. produziti utakmicu, ali kad produzis poluvreme za 15 minuta, to gubi svaki smisao. Stalno govore o greskama i o efektivnijoj igri. Treba ukinuti ofsajd i pola problema bi bilo reseno. Niti bi VAR kontrolisao da li je bio ofsajd, niti bi se sudio ofsajd sto neko ima duze stopalo ili mu tri dlake sa kose bile u ofsajdu. A ako hoce efikasniju igru, onda uvesti tri korne penal i bilo bi vise golova. To bi nateralo timove da igraju ofanzivnije.
G

Gost11111

pre preko 1 godinu

Ne gubi smisao, utakmica nadoknadjena 14 min u prvom poluvremenu, golman je bar 15 lezao na zemlji, znaci malo je i nadoknadjeno! Drugo poluvreme minimum 6 izmena imas, svaka izmena ti se racuna 30 sekundi, imas tu samo 3 minuta nadoknade + gledanje vara 1-2 puta, minimalna nadoknada za drugo poluvreme treba da bude 10 min u svakoj utakmici!
R

Radamelo

pre preko 1 godinu

Sad cemo da obaramo rekorde u nasoj ligi sa nadoknadom vremena
D

Dali

pre preko 1 godinu

postaće nam fudbal kao američki football. interesantna podrška na ovom portalu za ove maratonske nadoknade lekari tima već trljaju ruke
O

Ooooo

pre preko 1 godinu

Ali "ekspert" faking Raka...Pa jbt
n

nadrealnooo

pre preko 1 godinu

Prvi put od uvođenja Vara vidim da se Var striktno poštuje!!!Ako se neko valja po terenu 10 minuta, onda nadoknada vremena mora biti 10 minuta! Ako je ofsajd onda je ofsajd,ako je faul u kaznenom prostoru onda je penal i kraj svake diskusije!!!Kad je već Var uveden, sprovodite ga po striktnim pravilima!!! Suđenje za sad primer evropskim ligama kako se pošteno koristi Var!!!
D

Daj faul

pre preko 1 godinu

Jeste, sve stoji! Ali usporava se igra, nije gledljivo! Iskljucujes mogucnost greske, sto je u ljudskoj prirodi… zamisli da izmisle nesto da iskljuce greske igraca…
G

GostIgi33

pre preko 1 godinu

@Daj Faul. Kazes iskljucuje mogucnost greske a to je u ljudskoj prirodi. To nije poenta. Jer greska nije nesto dobro. Poenta da nesto bude fer i posteno. Zato je nastao VAR i sve ovo. Jer i sudiji na sudu se dogodi greska i pogresi u presudi i posalje nevinog coveka da robija. To nije fer i to nije posteno. Zbog toga je u fudbalu bila potreba za VAR tehnologijom. Da li je one godine bilo posteno da Francuska ode na SP kada je u barazu protiv Irske Anri dao gol rukom? Nije. Neko je ulozio krv, suze i znoj i nevidjeni napor, kao sto je u tom slucaju Irska i onda ih neko pobedi zato sto je bio neposten i zato sto to sudija nije video. Apsolutno sam za sve sto pomaze da bude sport sto posteniji da se to primenjuje. Ameri su to prvi uveli u NFL, jer nijedan vlasnik kluba ne zeli da mu klub izgubi titulu ili neku bitnu utakmicu zbog sudije a on u klub ulozio te sezone 250 miliona dolara. A da mu tamo neki lik neki sudija koji se nije dobro postavio sve to baci niz vodu. Jednostavno snimak brate pogledaj kod sumnjive situacije i donesi postenu odluku. Kada neko posteno pobedi onda nema ko da se ljuti i prigovara. Moze samo da se ljuti na sebe zasto nije bio bolji i pobedio.
h

hrvoje

pre preko 1 godinu

Mnogo manipulacije nakon 90 minuta. Čim završi 90 minuta ja gasim Tv. Za mene je utakmica gotova. A Collina neka produžuje do 115 minuta.
a

ajde

pre preko 1 godinu

Ne laži, kaži ako si pao tiket u nadoknadi... Gasiš ti u 90., ma važi
X

XD

pre preko 1 godinu

Ne, nego će slabije ekipe da se valjaju od prvog minuta, deca da ne vraćaju loptu a vreme da ide. To ne uništava lepotu igre?
b

bsjshskaha

pre preko 1 godinu

Odlicno. Treba nadoknaditi svaki sekund zbog valjanja, VAR-a i izmena. Makar ta nadoknada trajala i 15 minuta. Ili to, ili nek uvedu stopiranje vremena, pa da se igra 2 puta po 30 minuta. Dosta više zadržavanja vremena