Lenart Taj
Lenart Taj

Fudbaler godine igra za Venlo: Propušta PSV kako bi spasio život

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.03.18. | 23:45

Lenart Taj je obećao, a reč je reč

Iza njega nije baš velika fudbalska karijera, ali ispred njega je - poštovanje celog sveta! Ne samo fudbalskog. Lenart Taj će, naime, propustiti duel njegovog VVV Venla sa PSV-om iz Ajndhovena kako bi jednom pacijentu obolelom od leukimije možda i spasio život!

Pre sedam godina Taj je, još kao talentovani igrač Verdera iz Bremena, prihvatio jednu inicijativu po kojoj su fudbaleri davali DNK da se čuva u bazi, a sve kako bi u slučaju nužde neko od ljudi obolelih od leukemije mogao da potraži baš njihovu pomoć. I ta nužda se upravo dogodila. Pre pet nedelja, Taju je javljeno: njegov DNK se savršeno poklapa sa genima pacijenta kome je ugrožen život. Venlo u klupskom saopštenju pominje i donaciju krvi i matičnih ćelija, nismo baš doktori pa nećemo previše ulaziti u detalje.

Izabrane vesti

Jasno je samo da je Nemac pozvan da pomogne da se spasi jedan život i da se naravno odazvao. Zbog toga neće trenirati naredne nedelje i propustiće duel sa PSV-om, a svi znamo koliko igrači vole takve utakmice. Ipak, postoje i stvari mnogo važnije od fudbala.
Nikada ovako nešto nisam doživeo. Prvo sam bio šokiran, pomislio sam da nešto nije u redu sa samim Lenartom. Ali mi je onda objasnio da možda može da spasi ljudski život. Da, izgubićemo ga na neko vreme, iako nismo definitivno sačuvali opstanak, a znamo da je Lenard jedan od naših najboljih igrača. Ovo je je međutim mnogo važnije od fudbala”, hvali i Venlov trener Moris Stajn.

 


tagovi

Lenart Taj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara