(©Starsport)
(©Starsport)

Golmanska dilema na Čairu – Stefan Čupić jedno od mogućih rešenja

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.07.22. | 18:11

Sa čuvarom mreže rođenim u Nišu jeste bilo kontakata ovog leta, ali u Radničkom dovođenje igrača na ovoj poziciji (za sada) nije na dnevnom redu

Niški Radnički je, istorijski, jugoslovenskom i srpskom fudbalu darivao golmanske velikane. Za dvojicom možda i najvećih ikada koji su branili na Čairu, Draganom Pantelićem i Miodragom Kneževićem, fudbalski Niš još uvek žali, jer su nedavno sišli sa životne scene.

Ako se zagledamo samo u skoriju prošlost, trenutno jedan od najboljih evropskih golmana Milan Borjan svoju karijeru je bukvalno oživeo u Nišu, u prolećnoj polusezoni 2015. godine. Nakon njega, Radnički je „lansirao“ Aleksandra Jovanovića, momka koji je stigao i do reprezentacije Srbije, ne bi zalutao ni da je danas na tom spisku, a prethodne sezone je, kao zvanično najbolji golman kiparske lige, bio jedan od najzaslužnijih za to što je Apolon posle 16 godina vratio titulu šampiona u svoje vitrine.

Izabrane vesti

Međutim, prethodne sezone, bilo je dosta promena među stativama Radničkog. Tokom jeseni, gol je čuvao iskusni Damir Kahriman, na nekim utakmicama bio i kapiten ekipe, da bi pravo sa zimskih priprema u Turskoj iznenada napustio klub i vratio se u Javor, zato što su na Čairu odlučili da šansu pruže, iz Spartaka tek pristiglom, Filipu Dujmoviću, tada viđenom kao velika perspektiva kluba. I zaista, imao je Dujmović nekih blistavih izdanja, u kup utakmici protiv Crvene zvezde na Marakani odbranio jedanaesterac i sijaset zicera, odveo utakmicu u penal seriju, gde je takođe zaustavio jedan udarac, ali to nije bilo dovoljno da se prođe u četvrtfinale.

Na neki način, Dujmović je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Radničkog u Evropu, jer pamti se njegova odbrana u završnici, ispostavilo se, odlučujuće utakmice protiv TSC-a (2:0) u pretposlednjem kolu. Nakon te intervencije, pri tezultatu 1:0, kada su mnogi već videli loptu u golu, gosti su izveli korner, iz koga su Nišlije razvile kontranapad, a Lazar Jovanović sa 40 metara pogodio praznu mrežu i overio trijumf vredan kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije.

I onda, sasvim iznenada, u meču poslednjeg kola protiv Partizana u Beogradu, umesto Dujmovića, šansu da debituje na golu Radničkog dobio je Marko Drobnjak, koji je u istom prelaznom roku kao i Dujmović, prošle zime, stigao na Čair.

Dvojica čuvara mreže na pripremama su delila minutažu, trener Tomislav Sivić je nakon povratka iz Slovenije isticao da ima dilemu ko će biti broj jedan na početku sezone, ali je poverenje dobio Drobnjak. Primio je sedam golova od beogradskih večitih rivala, možda mu se može zameriti reakcija kod pogotka Uroševića iz daljine u remiju sa Partizanom na Čairu (3:3), ali je onda nesumnjivo napravio veliki kiks na Malti, kod izjednačujućeg gola Gzire, uveo ekipu u nesigurnu luku i na dnevni red vratio temu izbora prvog golmana.

Da li će nekih promena biti već za revanš za Gzirom u četvrtak, u ovom momentu zna samo šef stručnog štaba Radničkog, ali ovaj problem doveo je i do razmišljanja da li bi Radnički do kraja prelaznog roka trebalo da pojača konkurenciju među stativama. I tu se nekako nametnulo jedno ime – rođenog Nišlije Stefana Čupića.

Kako je za Mozzart Sport potvrđeno u samom klubu, sa Čupićem jeste bilo konktakata ovog leta, ali su oni predstavljali samo „opipavanje pulsa“, bez konkretnih ponuda i nekih završnih pregovora. Dovođenje novog golmana još nije na dnevnom redu na Čairu, ali ukoliko se pokaže da je tako nešto neophodno za rezultatsku dobrobit ekipe, ili neko od aktuelne dvojice golmana napusti klub, što takođe nije isključeno, Radnički bi mogao da reaguje i tu Čupić iskače kao najlogičnije rešenje.

Ne samo zato što je premalo niških fudbalera u timu, već je ovaj golman, pozivan u sve mlađe reprezentativne kategorije, nagoveštavao mnogo veći potencijal, nego što ga je materijalizovao poslednjih godina. Dugo je čuvao mrežu OFK Beograda u Superligi, nosio čak i kapitensku traku „romantičara“, branio je nešto malo za Bačku i Voždovac, a internacionalnu karijeru gradio je u norveškom Sarpsborgu, Araratu i Olimpijakosu iz Nikozije, gde uglavnom nije uspevao da se izbori za mesto prvog čuvara mreže.

Da li je vreme za restart karijere i povratak kući zaobilaznim putem i da li će Radnički jačati konkurenciju na ovoj poziciji, vreme pred nama će pokazati. Trenutno, Čairu je najbliži Andreja Stojanović iz Kolubare, a prvi čovek kluba Ivica Tončev u narednim danima najavljuje mogućnost potpisivanja nekog od inostranih pojačanja.



tagovi

Radnički NišStefan ČupićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara