Gordan Petrić o sumraku u Mitrovici: Rekao sam da mi tu nešto smrdi, da ćemo da dobijemo “kokošku”

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.22. | 13:15

“Tako je i bilo, možda sam pogrešio u trenažnom procesu”, poručio trener crno-belih

Iza Partizana je teška nedelja. Uspon sa Gordanom Petrićem preinut je tamo gde nije smeo, na gostovanju Radničkom iz Sremske Mitrovice u okviru Kupa Srbije.

Parni Valjak je doživeo jednu od najveđih blamaža u istoriji kluba, ali trener crno-belih Gordan Petrić gleda ka narednim izazovima. Naravno, nije mogao Partizanov šef stručnog štaba da uoči duela sa Vojvodinom, u okviru Mozzart Bet Superlige, pobegne od pogibije na sremskom frontu.

Izabrane vesti

” Mi u tom meču nismo imali problem sa pritiskom. Desio se taj gol u poslednjem minutu... Dešava se to. Ako mene pitate da li je trebalo da se desi, nije. Igrači treba da prepoznaju situaciju, da profesionalno završe utakmicu. Brine me što smo promašili četiri penala. To je znak da igračima malo treba da uđu u nervozu, da psihički padnu. Možda nemamo dovoljno lidera u timu da kada je kritično izguramo do kraja. Pričao sam sa njima, spremni su. U životu i fudbalu treba zaboraviti ono što je bilo. Čeka nas novo dokazivanje”, poručio je Gordan Petrić.

Nedostajao je crno-belima Bibras Natho, nije bilo Saničanina i Vujačića, ali je na crtu Radničkom izašao vrlo respektabilan tim. Sa svim ofanzivnim adutima.

”Nije niko od igrača loše odigrao, igrali su onoliko koliko je trebalo. Teren je bio loš, ali to su priče za malu decu... Dešavalo se da izgubimo poprečne lopte zbog sporog terena. Mogu da razumem sve, ali penale ne znam da li se to ikad desilo da neko promaši četiri zaredom. Možda smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda. Bar da po nečemu ostanemo upamćeni, ili ja kao trener...”.

On je dodao da snosi veliki deo odgovornosti i da je možda loše koncipirao treninge u reprezentativnoj pauzi.

”Možda sam pogrešio u nekom trenažnom procesu, možda su bili jači treninzi nego što je trebalo. Video se pad u drugom poluvremenu. Rekao sam saradnicima da mi nešto smrdi, da ćemo možda dobiti "kokošku" i dobili smo takav gol. Posle poraza sam počeo prvo do sebe da vidim gde sam ja pogrešio”.

Veruje Petrić da će ekipa da se izdigne.

”Moraju da budu spremni na takve stvari. Ako su pali na nama je da ih vratimo u normalu. Sami ćete videti da li su se vratili u normalu ili ne. Nadam se da su svi igrači spremni”, dodao je Petrić.


tagovi

Gordan Petrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara