Rodri
Rodri

Gvardiola hvali Rodrija: Nema minuđuše, tetovaže, sa ovom frizurom izgleda kao centralni vezni

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.19. | 17:23

“Takav mora da bude. Da razmišlja o timu, ni o čemu drugom“, hvali trener Mančester Sitija

Kad sam bio dečak, više me je zanimalo da razumem fudbalsku igru nego da uživam u njoj. Zanimalo me je kako sve to funkciniše. Gledam sam mnogo utakmica – porodici su se smučila – i mogao sam da procenim da li igrač razmišlja o igri. Pokušavao sam to da dodam svojoj igri, jer sam video da ako razumem igru imam prednost u odnosu na rivale, posebno u mladim godinama kada malo igrača ima to konceptualno shvatanje igre“.

Ovako je Rodri govorio u intervjuu za španski El Pais, a po internetu ćete pronaći sijaset izjava njegovih trenera iz omladinskih dana koji u glas ponavljaju da tako inteligentnog igrača nikada u životu nisu vodili. Pep Gvardiola možda neće reći baš to, jer ipak je on vodio i asove kakvi su Ćabi Alonso, Ćavi, Andres Inijesta, Serhio Buskets ili Kevin de Brujne, ali ni on se neće štedeti sa komplimentima na račun 70.000.000 evra plaćenog pojačanja iz Atletika.

Izabrane vesti

Jer Rodri je baš ono što je Gvardiola tražio. Doza suve fudbalske inteligencije.
Rodri će biti neverovatno pojačanje za nas. On nema tetovaže, nema minđuše, sa tom frizurom on izgleda kao centralni vezista“.

Ovde moramo malo da prekinemo, jer Gvardiola nije baš rekao “centralni vezista“, već “holding midfielder“ što je izraz koji u srpskom jeziku baš i nema idealan prevod, ali cenimo da svi znate o da se radi o igraču koji je prevashodno zadužen da pokriva prostor između dva kaznena prostora, da brine o odbrani, ali i da za razliku od klasičnih razačara protivničke igre ume i da pasovima između linija poremeti sistem u protivničkoj igri.

Kako ćete da prepoznate takvog igrača? Gvardiola kaže: samo pogledajte Rodrija. Bukvalno. Čak i van terena. Jer “holding midfielder“, smatra trener Mančester Sitija, ne sme da ima tetovaže i minđuše.
Centralni vezni mora da bude ovakav, da razmišlja o timu, ni o čemu drugom“, hvali Gvardiola.

Na startu premijerligaške sezone Rodri je takav i bio, a Siti je demolirao Vest Hem sa 5:0. A Gvardiola se žalio da nije zadovoljan igrom u prvom poluvremenu? Sad shvata koliko je u stvari teško iz njega izvući ovakve pohvale.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara