Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Haland između Reala i Sitija, Barselona nije pregovarala ni sa kim

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 12:34

Oliver Kan se sastao sa Minom Rajolom u Monaku, a iako nije hteo da otkrije o kojem igraču su razgovarali, svima je jasno da se radi o Norvežaninu

Drama na Vestfalenu zbog zdravstvenog stanja Erlinga Halanda nije smanjila intenzitet spekulacija o tome gde bi jedan od najefikasnijih mladih napadača današnjice mogao da nastavi karijeru od leta. Njegov odlazak iz Dortmunda više se praktično ni ne dovodi u pitanje, već je jedina dilema kojem će carstvu da se prikloni snažni ofanzivac.

Posle nekoliko dana intenzivnih povezivanja sa Barselonom, gde su čak otkriveni detalji navodnog sastanka Ćavija Ernandeza i Đoana Laporte sa ljudima iz Halandovog najbližeg okruženja u Minhenu, predsednik Barselone ohladio je celu priču reči da nikakvih pregovora nije bilo, ni sa igračem, ni sa klubom. Laportina reakcija usledila je samo nekoliko sati pošto Ćavi nije želeo ni da potvrdi, ni da demantuje da do tog sastanka zaista došlo.

Izabrane vesti

“U Barseloni nikada ne pregovaramo prvo sa igračem, a ako budemo razgovarali oko Halanda, to ćemo prvo da uradimo sa klubom. Ćavi nije demantovao priče? E, pa ja ih kategorički demantujem. Ako budemo pričali, ići će se redom, od Borusije Dortmund, pa dalje“, rekao je Laporta i dodao:

“Radimo na dovođenju nekoliko igrača koji mogu da unaprede tim u narednoj sezoni, one koje su trener i direktori označili kao najvažnije u ovom trenutku. Već radimo na nekim poslovima i planiramo dalje korake, ali nije bilo nikakvih pregovora sa igračima. Ni nezvaničnih sastanaka, ni bilo šta drugo“.

16.15: (8,00) Elče (4,50) Barselona (1,42)

Predsednik Barselone tvrdi da “nikada ne razgovara sa igračem prvo, jer to uvek automatski diže cenu u klubu“.

“Znam kakvu bi reakciju izazvao naš pokušaj da prvo razgovaramo sa ljudima iz okruženja igrača, klubovi bi odmah podigli cenu ili bi se čak odbojno postavili prema nama. Zna se ko su ljudi uključeni u pregovore, ali mi poštujemo redosled i uvek prvo razgovaramo sa klubovima. Da li sam pričao sa Minom Rajolom? Nas dvojica imamo dobar odnos, ali i dalje bismo prvo išli od kluba“.

On takođe smatra da bi do sastanka oko eventualnog Halandovog transfera moglo da dođe u narednom periodu i da bi “Barselona mogla da privuče igrača takvog kvaliteta“.

Podsetimo, danima unazad pisalo se da su Laporta i Ćavi na pomenutom sastanku navodno Rajoli dali predlog petogodišnjeg ugovora vrednog 190.000.000 evra bruto, gde bi u poslednje dve godine Haland godišnje zarađivao 50.000.000 i 55.000.000 evra. Opet, bruto.

Dok Laporta odbacuje da je već bilo razgovora za Halanda, nešto ranije je celu priču demantovao nekadašnji reprezentativac Norveške Jan Oge Fjertoft, inače blizak prijatelj porodice Haland, danas stručni konsultant na uglednim televizijama.

Fjertoft je objasnio da zaista nije bilo nikakvih razgovora Halandovog okruženja sa ljudima iz Barselone, te dodao da se Norvežanin u ovom trenutku nalazi između Mančester Sitija i Real Madrida.

“Real Madrid je definitivno ispred Barselone. Ali, mislim da Real i Mančester Siti imaju podjednake šanse da dovedu Erlinga. U oba kluba bi se savršeno uklopio. Barselona je više samo jedna od mogućnosti. Možda se na kraju i Barsa aktivira, ali na kraju mislim da je sve između dva kluba“, pričao je Fjertoft za ESPN.

Ono što je privuklo veliku pažnju nemačke javnosti jeste sastanak direktora minhenskog Bajerna Olivera Kana sa Halandovim agentom Minom Rajolom. Kan je u razgovoru za nemački Skaj potvrdio da se sa Rajolom sastao u Monaku, da su "razgovarali o statusu nekih igrača", ali nije želeo da ih imenuje. Svima je, naravno, potpuno jasno da je, čak i ako je bilo inicijalnih razgovora za više imena, jedno od njih sigurno bio Erling Haland. Uprkos svim ranijim demantima nije tajna da u Minhenu prate situaciju oko Halanda, jer razmišljaju dugoročno o nasledniku Roberta Levandovskog.

Dok leto ne dođe, svi će osluškivati kako teče Halandov oporavak od povrede mišića u regiji prepona. On je već mesec i po dana van stroja, ali mu se nedavno vratila ista povreda, iako je bio blizu povratka treninzima punog intenziteta. Sada se procenjuje da bi pauza mogla da traje bar još mesec dana.

Haland će svakako biti jedna od centralnih tema letnje transfer pijace.


tagovi

Real MadridBorusija DortmundErling HalandBarselonaBajern MinhenOliver KanMančester Siti

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona
Bajern
Dortmund
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara