Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Laporta ulaže sve kako bi doveo Halanda: Barselona za platu daje 190.000.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.03.22. | 15:51

Prvi čovek Barselone želi ugovor na pet godina, agent Mino Rajola preferira ugovor na tri sezone, uz opciju automatskog produžetka na još dve

Erling Haland će predstojećeg leta napustiti Borusiju Dortmund, dok nekoliko klubova nestrpljivo čeka njegovu konačnu odluku. Snažni Norvežanin dane i dalje provodi u Minhenu gde se i dalje oporavlja od povrede, što su Ćavi Ernandez i emisari Barselone iskoristili da se sastanu sa bliskim okruženjem igrača.

Dolazak mladog trenera Barselone i nekadašnjeg kapitena na razgovore viđen je u Španiji kao najozbiljniji pokazatelj želje da vidi Erlinga Halanda na stadionu Kamp Nou. Tim povodom televizija Kvatro stigla je do saznanja da je sastanak bio organizovan prošlog utorka i da je na njemu Halandovim ljudima od poverenja predstavljen ugovor sa najvažnijim finansijskim detaljima, a Ćavi je preko posrednika poručio vrsnom strelcu da će biti prva figura novog klupskog projekta.

Izabrane vesti

Naime, predsednik Barselone Đoan Laporta spreman je da, pokeraškim rečnikom, uloži sve kako bi završio potpis jednog od najboljih mladih golgetera današnjice. Na sastanku sa Minom Rajolom iznet je predlog petogodišnjeg ugovora vrednog astronomskih 190.000.000 evra bruto! U prvoj godini plata bi iznosila 20.000.000 evra, zatim 30.000.000, pa 40.000.000 evra u trećoj sezoni, dok bi poslednje dve išle na 50.000.000, odnosno 55.000.000 evropskih novčanica.

Nedelja, 16.15: (7,50) Elče (4,40) Barselona (1,45)

Iako se radi o vrtoglavoj sumi novca, Rajola je odmah izneo zamerku na Laportin predlog, jer nije za to da se Haland obavezuje na tako dugačak period zbog finansijski klimave pozicije Barselone koja sve više utiče i na rezultate. Očigledno je da Rajola nije toliki optimista po pitanju Barsine budućnosti, zbog čega je kao korekciju ponudio da ugovor bude obavezan na tri godine, uz opciju automatskog produžetka na još dve sezone, ako se adekvatni sportski rezulati budu ispunili.

Haland još nije dao odgovor na ponudu Barselone, ali je dobro upoznat sa onim što dobija ako pristane na transfer u Kataloniju. Kako pomenuti izvor navodi, Barselona će Norvežanina pokušati da obaveže da odgovor pošalje u narednih nekoliko sedmica.

Daleko od toga da je Barselona jedini klub koji želi Halanda. Real Madrid odavno radi sve kako bi zatvori transfer, Mančester Siti se i dalje nada preokretu, dok su u kombinaciji još PSŽ i čak Bajern Minhen pošto je ostanak Roberta Levandovskog postao sve neizvesniji. Laporta svakako ima dobru polaznu tačku kao Rajolin poslovni prijatelj i igraće na tu kartu dokle god bude mogao.

Njegova ideja je da vrati Barselonu na stabilne noge i spreman je da rizikuje mnogo kako bi to učinio. Postojanje relativno niske otkupne klauzule u Halandovom ugovoru – pominje se suma do 70.000.000 evra – olakšala bi taj deo posla, ali Barsa želi na sve moguće načine da parira konkurenciji iako je verovatno u najslabijoj finansijskoj poziciji. Ali, sa oporavkom tržišta dok korona virus jenjava, postoji optimizam da će i stanje u klubu biti bolje.

Barselona u međuvremenu sve se više vodi politikom dovođenja kvalitetnih pojačanja koji će na leto biti slobodni. Navodno je već dogovoren transfer Andreasa Kristensena iz Čelsija bez obeštećenja, blizu pristanka je i Milanov Frank Kesi kome takođe ugovor ističe u junu, a navodno bi zeleno svetlo sa Stamford Bridža mogao da pošalje i kapiten Plavaca Cezar Aspilikueta.


tagovi

Erling HalandBarselonaĐoan LaportaĆaviBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Barselona
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara