Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Haland propušten, Lautaro neće biti ispušten: Argentincu od Intera povišica i plata od 7.000.000

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 18:18

Nerazuri ulaze u progovore za produžetak i sa Barelom, Mhitarjanom, Damfrisom i Dimarkom

Pogled na tabelu pri odlasku na reprezentativnu pauzu nije onakav kakvim su se u Interu nadali. Prvo mesto je prepušteno, a ugrabio ga je arhineprijatelj - Milan. Dva neuspeha u poslednja tri kola (poraz od Sasuola, pa remi sa Bolonjom) doprineli su tome da dođe do promene na vrhu, no to preterano ne brine direktora Đuzepea Marotu. Šampionat je maraton, trka na duge staze, a pre no što padne odluka o tome gde će skudeto završiti Nerazuri žele da stave tačku na nekoliko bitnih tema. 

Tiču se produžetkaka ugovora sa nosiocima igre. Inter je već ušao u priču sa Federikom Dimarikom i Denzelom Damfrisom, igračima koji drže levi i desni bok, i po novom bi na godišnjem nivou trebalo da zarađuju 4.000.000 evra. Pod urgentno je zaveden i Henrik Mhitarijan, kome po završetku ističe ugovor i on bi se sa pomenutim dvojcem našao u istom platnom razredu, a kada se ti poslovi privedu kraju na red će doći dve “zlatne koke” Nadaju se u klubu da će oko Božića otpočeti pregovore sa Nikolom Barelom i kapitenom Lautarom Martinezom

Izabrane vesti

Argentinski napadač je dobio kapitensku traku, to ga je dodatno motivisaloi doprinelo da ima još bolju statistiku. Na deset mečeva dao je 11 golova, a nedavno je njegov zastupnik rekao da Inter ne treba da brine, jer Lautaro Martinez razmišlja samo o ostanku na Đuzepe Meaci. Prema pisanju Gazete delo sport primanja će mu biti blago uvećanja, zarađivaće 7.000.000 evra (po trenutnom 6.500.000) i na taj način će Nerazuri “zatvoriti” jednu poziciju u napadu. Mogla je i drugu da su u klubu svojevremeno imali više sluha. 

Đuzepe Marota je upitan koji ga je transfer najviše impresionirao, kao iz topa odgovorio je - Džud Belingem. Ali, i otkrio zbog kog igrača ga boli duša što nije u Interu, a mogao je da bude. 

“Belingem je veoma dobar fudbaler, jer pre svega predstavlja budućnost fudbala. On je najvažnija operacija. Žalim što nismo uzeli Halanda kada su nam ga predložili”, rekao je Interov direktor.

Inter je imao ubitačan tandem, činili su ga Lautaro Martinez i Romelu Lukaku. Vodili su klub do titule prvaka Italije, Belgijanac je potom otišao u Čelsi u transferu vrednom 100.000.000 evra, vratio se na pozajmicu kada je su stvari pošle po zlu, letos ušao u pregovore sa klubom o trajnom povratku i odjedanput prestao da se javlja. 

Navijačima je “zabio nož u leđa”, označili su ga kao izdajnika i 50.000 njih će duvati u pištaljku svaki put kada bude bio blizu lopte. Roma će gostovati Interu krajem oktobra, a Đuzepe Marota ne veruje da će situacija eskalirati.

“Emocija može da bude pozitivna i negativna, kao i osećanje. U našem sportu vlada bog koji se zove novac. Što se Lukakua tiče, on je deo naše nedavne prošlosti u koju ne želim da ulazim, jer postoje sadašnjost i budućnost. Čuo sam da će ga sačekati 50.000 ljudi koji će duvati u pištaljke, to je situacija kojom treba da se upravlja, ali za ljude poput mene koji su videli mnogo mečeva, takve stvari nisu zastrašujuće”.

Dotakao se i trenutnog stanja na tabeli, ali i ujedno napravio komparaciju između Lige šampiona i Serije A, te toga koji bi ga trofej učinio srećnijim.

“Sada je bolje biti lovac nego zec. Imamo kvalitetan sastav kojim Inzagi može da upravlja na najbolji mogući način. Mislim da je ovo moj najbolji Inter”, poručio je Đuzepe Marota i dodao: 

“Osvajanje Lige šampiona proizvelo bi neverovatne emocije svim navijačima Intera. Ali, realno gledano,mislim da je to veoma teško ostvariti. Doći do skudeta znači biti najbolji u etapnoj trci u kojoj pobeđuje najjači. Dok su u Ligi šampiona bitni i drugi faktori, ne pobeđuje uvek najjači. Tako da sam za skudeto”. 

Za kraj je uporedio i rivalstvo sa Milanom i Juventusom...

“Pobeda stvara sjajan osećaj u vama. Reč je o dva vrhunska protivnika. Sa Milanom igramo gradski derbi, pobeda u njemu ima poseban ukus. Sa Juventusom je italijanski derbi i podjednako je istorijski važan za klub. Recimo da zavisi od trenutka. U ovoj sezoni smo već dobili Milan, tako da je vreme da pobedimo Juventus”.


tagovi

InterĐuzepe MarotaLautaro MartinezFederiko DimarkoDenzel DamfrisNikolo BarelaHenrik Mhitarijan

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara