Flik (© Reuters)
Flik (© Reuters)

Hansi Flik tera svoje: Odradili smo dobar posao... Samo moramo drugačije da treniramo

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 19:31

„Godinama pričamo o novim golmanima i novim bekovima. Odlika Nemačke je oduvek bila da se dobro branila“, kaže selektor Elfa

Potop istorijskih razmera, a glavni i odgovorni ne planira da odstupi. Štaviše, Hansi Flik je toliko uveren u sebe i svoje ideje da najavljuje da će ostati na poziciji selektora Nemačke uprkos još jednom debaklu.

Kao u Rusiji pre četiri i po godine, tako je Pancer divizija okončala takmičenje i u Kataru. Eliminacijom u grupnoj fazi. Prvobitni plan podrazumeva da Flik ostane na klupi makar do kraja Prvenstva Evrope 2024. koje će organizovati upravo Nemačka, a iako su se posle ispadanja u Dohi čuli zagovornici ideje da mesto na klupi prepusti drugom, bivši trener Bajerna bi da ostane.

Izabrane vesti

„Motiviše mi rad sa ovom ekipom. Posle utakmice sa Kostarikom nije bilo ni vreme, ni mesto, da pričamo o onome što sledi. Uživam u selektorskom pozivu, imamo dobar tim i sjajne momke koji tek dolaze. A to hoću li ih ja voditi ne zavisi od mene“, pojasnio je Flik.

Uticajni Bild konstatuje da je druga vezana eliminacija sa Prvenstva sveta užasna i sramotna i da se ne može treirati kao slučajnost. List dodaje da Manšaft više nije svetske klasa i da od sad pripada takozvanim „malim“ reprezentacijama.

Flik kao da se ne obazire na kritike.

Ekipa i ja na njenom čelu smo odradili dobar posao. Kvalitetno smo pripremili turnir“.

Mada, svestan je da je u Dohi razočarao. Dao je po jedan gol Japancima i Špancima, a četiri, ispostavilo se, nevažna, Kostariki. Problem je što je na svakoj utakmici Elf kapitulirao.

„Rezultat ne laže, ali mi i dalje imamo fudbalere koji su članovi najboljih klubova sveta. Definitivno posedujemo kvalitet. Da bismo u budućnosti opet bili jaki moramo drugačije da treniramo. Godinama pričamo o novim golmanima i novim bekovima. Odlika Nemačke je oduvek bila da se dobro branila. To je eliment koji nam je potreban. Moramo da se vratimo osnovama“, pojasnio je Hansi Flik.

A Bild uverava da će, ukoliko se čelnici Fudbalskog saveza Nemačke, opredele za promenu, među kandidatima za selektora biti Jirgen Klop, Tomas Tuhel i Ralf Rangnik. Prva dvojica imaju bogate biografije u klupskom fudbalu, ali ako je stvarno nekom na pamet pao Rangnik kao opcija onda Nemci ni ne zaslužuju bolje od konstatacije Bilda da su postali „mala“ reprezentacija.


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeKatar2022Hansi Flik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara