Hari Kejn (Reuters)
Hari Kejn (Reuters)

Hari Kejn u Barnliju? Nedostajalo je 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 17:51

Šon Dajš se prisetio perioda kada je pokušao da dovede neafirmisanog engleskog napadača na Turf Mur

U moru priča o transferima koji su se "zamalo" dogodili, poput one sa Robertom Levandovskim, oblakom belog dima sa isladskog vulkana, i viđenog potpisa za Blekburn, dugogodišnji, ali i bivši trener Barnlija Šon Dajš ponudio je još jednu, sa Harijem Kejnom kao glavnim akterom.

Bilo je to pre nekih osam, devet godina, tačnije takmičarske 2013/14 kada je Totenhem sa klupe predvodio Tim Šervud, a Kejn bio daleko od standardnog prvotimca, o statusu prve zvzede i vođe Sparsa da ne govorimo. Barnli je želeo neafirmisanog engleskog napadača, sa svega par utakmica, u Premijer ligi. Dajš je lično kontaktirao Šervuda i pitao za cenu.

Izabrane vesti

"Rečeno mi je da Kejn košta 7.000.000 evra, a naš maksimum u tom trenutku je bio 3.000.000. Bila je to nerealna investicija za momka koji se još nije dokazao. Obratio sam se upravi, ali sam dobio odgovor da je to nemoguće.", ispičao je Dajš.

Međutim, imajući u vidu reputaciju zagovornika ultra-defanzivnog, anti-fudbala, Kejn bi se teško usrećio u Barnliju. Do tada, klub sa Turf Mura je više novca dao samo za Stivena Flečera (4,7 miliona) i Džordža Bojda (3,8 miliona). U međuvremenu je Barnli ostvario 11 transfera većih od 10.000.000 evra, a trenutni rekorder je Holanđanin Vut Veghorst koji je prošlog leta plaćen Volfsburgu 17.500.000 evra.

Takmičarsku 2013/14 Kejn je okončao sa tri gola i dve asistencije na 10 nastupa, a već naredne sezone postigao je 21 i namestio pet golova na 34 meča engleske elite. U međuvremenu je tri puta bio najbolji strelac Premijer lige i došao u situaciju da na čelu večne liste strelaca najvišeg ranga ostrvskog fudbala gleda u leđa samo Alanu Šireru (260) i Vejnu Runiju (208). Pitanje je vremena kada će strelac 189 premijerligaških golova probiti brojku od 200. Pride je postao kapiten Engleske reprezentacije.



tagovi

Hari KejnBarnliTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara