Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović (©Reuters)
Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović (©Reuters)

Hetafe pred ponorom, Betis bi da osigura Ligu Evrope, biti ili ne biti za Espanjol

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 12:39

Primera: Ključa za opstanak na Iberijskom poluostrvu. Tim Nemanje Maksimovića i Stefana Mitrovića mora da traži bodove spasa na Benito Viljamarinu u Sevilji (22.00). Viljareal i dalje u igri za evroelitu, Atletiko opušten u Barseloni

Nema mnogo drame u finišu šampionata Španije, kada je gornji deo tabele, ali zato ključa na dnu u borbi za opstanak.

Pre nekoliko kola, Barselona je skinula s trona Reala. Kraljevići i gradski rival Atletiko sigurni su u Ligi šampiona, dok je Sosijedad jednom nogom u evroeliti. Potrebna su mu dva boda da i matematički overi četvrtu poziciju. Pretnja je jedino Viljareal, koji ima osam bodova manje, uz meč manje. Žuta podmornica i Betis su viđeni za Ligu Evrope, dok će Atletik Bilbao, Đirona i Sevilja da se bore za “kotu 7” i Ligu konferencije, s tim da Sevilja može do Lige šampiona ako u finalu Lige Evrope naredne srede dobije Romu u Budimpešti.

Izabrane vesti

Najveća drama pred poslednja tri kola je za opstanak. Elče je otpisan, dok su u najgoroj poziciji Espanjol i Hetafe. Valjadolid je pobegao sa začelja posle iznenađujućeg trijumfa nad Barselonom u utorak uveče. Strepe i Kadiz, Almerja, Selta i Valensija.

22.00: (2,35) Betis (3,20) Hetafe (3,50)

Hetafe je skliznuo na mesto koje vodi u Segundu. Tim iz Madrida je prošle nedelje napravio veliki kiks, odigrao nerešeno na svom terenu sa poslednjeplasiranim Elčeom 1:1 na svom terenu, pa mora da se vadi večeras (22.00) u Sevilji.

Betis je jednom nogom u Ligi Evrope, šesti je, ima šest bodova više od Atletik Bilbaa, pa bi trijumfom napravio veliki korak ka prolasku u drugorangirano takmičenje na tlu Starog kontinenta, treći put uzastopno. Mogao bi tim Manuela Pelegrinija da prestigne petoplasirani Viljareal koji beži četiri boda, tri kola pre kraja šampionata Španije. Zeleno-beli su sakupili sedam bodova u prethodna tri kola. Betis je bio i kandidat za Ligu šampiona većim delom sezone, ali loš period prošlog meseca koštao je tim čileanskog stručnjaka borbe za evroelitu.

Zeleni-beli imaju devet pobeda na 17 mečeva na svom Benito Viljamarinu. Tim za koji igraju srpski reprezentativci Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović ima samo bod u prethodna dva kola. Sančez Kike Flores je smenjen prošlog meseca, a kestenje iz vatre pokušava da vadi Hose Bordalas Himenez.

Domaćin već dugo ne može da računa na najboljeg igrača, povređenog Francuza Nabila Fekira. Miranda ima kartone, dok su van stroja i Viktor Ruiz i Viljam Karvaljo koji se povredio u derbiju Sevilje prethodnog vikenda. Za Hetafe najavljeni su u startnoj postavi obojica Srba. Bordalas nema problema oko ekipe, može da računa na sve fudbalere. U prvom meču ovih rivala, Betis je dobio u Madridu Hetafe sa 1:0 golom Borhe Iglesijasa iz penala u finišu utakmice.

Sevilja je procvetala posle smene Horhea Sampaolija. Sada je u igri i za Evropu, mada je ključni meč sezone za Andalužane za sedam dana u Budimpešti na Puškaš areni protiv Rome u finalu Lige Evrope, što može da bude ulaznica za Ligu šampiona naredne sezone. Otpisani Elče je dobio Atletiko pre dve nedelje, prošle nedelje u Madridu odigrao nerešeno sa Hetafeom, pa nije za potcenjivanje iako je odavno drugoligaš tim Argentinca Sebastijana Bakasesea.

19.30: (3,50) Elče (3,45) Sevilja (2,10)

Viljareal je siguran za Ligu Evrope, ali ima i teorijske šanse za Ligu šampiona, ali mora da traži kiks Sosijedada u poslednja dva kola Primere. Kadiz dolazi na noge Žutoj podmornici (19.30). Gosti i dalje nisu sigurni za ostanak u eliti.

22.00: (3,45) Espanjol (3,50) Atletiko Madrid (2,20)

Gori pod nogama i Espanjolu koji mora da pobedi Atletiko u Barseloni ako želi da ostane u igri za opstanak. Plavo-beli su prošle nedelje dobili Rajo u gostima (2:1), ali su i dalje ispod crte. Ateltiko se sa Realom bori samo za prestiž, drugo mesto. Odavno je obezbedio Ligu šampiona i verovatno neće da "gine" u Kataloniji, što je šansa za domaćina.

------------

Sve utakmice Segunde možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Selta - Đirona 1:1 (1:0)

/Perez 42 - Stuani 59/

Sosijedad - Almerija 1:0 (1:0)

/Kubo 45+4/

Valjadolid - Barselona 3:1 (2:0)

/Kristensen 2ag, Larin 22, Plata 73 - Levandovski 84/

Sreda

19.30: (3,50) Elče (3,45) Sevilja (2,10)

19.30: (1,50) Real Madrid (4,50) Rajo Valjekano (7,25)

19.30: (1,50) Viljareal (4,50) Kadiz (7,25)

22.00: (2,35) Betis (3,20) Hetafe (3,50)

22.00: (3,45) Espanjol (3,50) Atletiko Madrid (2,20)

Četvrtak

19.30: (3,30) Majorka (3,15) Valensija (2,45)

21.30: (3,05) Osasuna (3,35) Bilbao (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraŠpanijaHetafeBetisEspanjolStefan MitrovićNemanja MaksimovićSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara