Igor Duljaj novi trener Partizana

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 18:26

Debituje u večitom derbiju

Iako je najavio odlazak iz Partizana posle eliminacije od Šerifa, Gordan Petrić je hteo da ostane do reprezentativne pauze u martu kako bi klub imao dovoljno vremena da pronađe naslednika i obezbedi mirniju tranziciju na klupi.

Ipak, novi kiks protiv kragujevčakog Radničkog je bio poslednja kap koja je prelila čašu Petrićevog strpljenja. Podneo je neopozivu ostavku, a na klupi Partizana će ga naslediti još jedno veliko igračko ime iz istorije crno-belih, Igor Duljaj.

Izabrane vesti

"Posle odlaska Gordana Petrića, novi šef stručnog štaba FK Partizan je Igor Duljaj. Duljaju želimo puno uspeha u radu, kao i na predstojećem 169. “večitom derbiju”, a Gordanu Petriću, uz zahvalnost, puno sreće i, pre svega – dobro zdravlje!", saopštili su iz Humske.

Dolazak Duljaja na klupu je na neki način najavio i sam Petrić na konferenciji za medije uoči meča sa Radničkim. On je tada pomenuo nekoliko imena među kojima je i Duljajevo.

"Mogu da saslušaju neke predloge. Imamo već dva trenera u klubu, Igora Duljaja i Alberta Nađa, pa onda Žarka Lazetića i Saleta Ilića, Vlada Ivić je nedavno otišao u Krasnodar, pa Darko Milanič, uvek je u priči“, prokomentarisao je Petrić tada moguće naslednike na klupi crno-belih.

Duljaj je kao igrač dres Partizana nosio sedam godina - od 1997. do 2004. U tom periodu odigrao je 154 utakmice i postigao četiri gola, da bi potom uspešno igrao u Šahtjoru iz Donjecka. Za trenersku profi licencu se školovao u Ukrajini gde mu je prvi posao bio u B timu Šahtjora. Potom je tri godine bio pomoćnik Paulu Fonseki u prvom timu kluba iz Donjecka.

U Partizan se vratio na poziv Sava Miloševića i pojačao stručni štab crno-belih u decembru 2019. godine. Kada je Milošević otišao, naredni trener Aleksandar Stanojević je zadržao Duljaja u stručnom štabu i promovisao ga u prvog pomoćnika. Nakon odlaska Stanojevića i dolaska Ilije Stolice, preuzeo je trenersku palicu u Partizanovoj filijali Teleoptiku sa kojim je u trećeligaškom karavanu završio sezonu na četvrtom mestu.

Debi na klupi Partizana će imati u petak od 19.00 sati, u 169. večitom derbiju protiv Crvene zvezde koji se igra na stadionu "Rajko Mitić".


tagovi

Gordan PetrićIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara