Komentari na vest

Ima nešto i u semantici: Da valja, zvala bi se prava, a ne lažna devetka

M

Maestro

pre preko 1 godinu

Ako su klasični špicevi Werner, Richarlison, Lautaro Martinez, Gabriel Jesus onda i Bosna igra u nekoj od grupa u Katru. Novinar se treba edukovati prije svega da napiše tekst, a onda da ulazi u nogometnu tematiku. Danas je sve manje tih klasičnih pozicija, tačnije treneri najmanje bacaju na teren klasične pozicije beka, štopera, zadnjeg veznog itd. Nogomet je postao mnogo specifičniji, pa i igrači se sada dijele po profilu, stilu kojim igraju. To mogu biti lažna devetka, visoka osmica, box to box veznjak, plejmejker, ofanzivni bočni igrač itd... Nemaš više klasičnih desetki, zadnjih veznih, desetki, krila, to je u Europi izumrlo ima 5-6 godina, drži se samo na brdovitom balkanu, iznimka par trenera i klubova, a to je jedina nogometna filozofija na brdovitom Balkanu u nižim ligama, pogotovo Bosni i Srbiji. Poredaj igrače u klasilčnu 4231 i igraj role moj. A zadnji fudbaler kvalitetan da je izašao iz te dvije države je već u penziji.
S

Samo da kazem

pre preko 1 godinu

Kad vec pisete tekst o ,,pravim devetkama" tu nikako ne mozete staviti richarlison-a koji vise igra po strani moze i spica ali nije klasican spic,a pogotovo to nije Lautaro Martinez... Sportski pozdrav
И

ИР27

pre preko 1 godinu

Нису они класични шпицеви, да кажемо тешкаши, али су и 1 и 2. шпицеви и то централни, а не крила ...
N

Nidza1981

pre preko 1 godinu

Spanija je bila furija kada su igrali Tores i Vilja.. nema laznih, nema lutajucih, nema izmisljanja tople vode...
J

Junker

pre preko 1 godinu

Meni je najveci utisak koliko su Brazil i Francuska ispred drugih. Nesto kao proslih sezona Liverpul i Siti u PL. Igraju taman koliko im treba, dodaju gas i postignu gol u roku od 10-15 min. Brazil je napokon pametniji, nema onog “Mi smo Brazil dacemo vam 5 komada”. Gol, dva i lagano se igraju, pa ako se protivnik razmase, cas oni daju jos neki. Francuska s druge strane kao da je dobila neigranjem Benzeme. Mbape je vodja, igraci (pre svega mladjarija) su vise njemu privrzeni nego Karimu, tako da se tacno zna ko sta i zasto radi. Bilo bi lepo njih videti u finalu, cisto da bismo dobili najkvalitetnije moguce finale.

Kukaa

pre preko 1 godinu

Kad za nemacku budu igrali nemci, mozda I urade nesto.