Samir Nurković (©AFP)
Samir Nurković (©AFP)

AFRIKA: Nurkovićeve sjajne brojke i duboka kriza Salahovog matičnog kluba

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 08:38

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Novi egipatski prvoligaš ZED i dalje se drži u vrhu tabele. Sakupio je 33 poena iz 20 utakmica i trenutno je treći, s tim da će ga izvesno preskočiti Al Ahli i Zamalek kada budu nadoknadili svoje zaostale mečeve. Svakako, ZED-u je najvažnije da se neće boriti za opstanak, za razliku od Arab Kontraktorsa. Matični klub Mohameda Salaha i Mohameda Elnanija je duboko u crvenom, sa 12 poena iz 19 mečeva, ima šest bodova manje od Nacionalne Banke Egipta, prvog tima iznad crte. Kontraktorsi su u seriji od tri uzastopna poraza, dok je ZED nanizao tri pobede. Prethodni njihov duel, u oktobru prošle godine, završen je 3:3. Kontraktorsi su vodili sa 2:0, a na kraju su jedva isčupali bod golom Favzija u 11. minutu nadoknade drugog poluvremena.


SEKUKUNE – TS GALAKSI, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Od oktobra, otkad je debitovao za TS Galaksi, Samir Nurković he dao jedan gol na osam prvenstvenih utakmica, od 17. Ovog petka će probati da dođe na 50 odsto uspešnosti protiv Sekukunea, četvrtoplasiranog tima u ligi. TS Galaksi bi eventualnom pobedom upravo preuzeo tu poziciju, pošto ima dva poena manje i odigranu utakmicu manje od današnjeg rivala. Važno mu je da u preostlih šest utakmica sakupi dovoljno bodova da zaista bude četvrti, jer u slučaju da Orlando Pajrats u finalu Kupa Južne Afrike opravda ulogu apsolutnog favorita protiv Čipe Junajted, ta pozicija će voditi u kvalifikacije za Kup konfederacije. Sekukukune je u lošoj formi, u poslednjih pet kola ima samo jednu pobedu (tri remija i poraz). U prvom ovosezonskom susretu TS Galaksi je bio bolji od njega sa 2:0. Nurković je bio tada strelac drugog pogotka.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara