Medi Taremi (©Reuters)
Medi Taremi (©Reuters)

Inter polako razmišlja o dovođenju napadača na zimu: Taremi ponovo aktuelan

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.10.23. | 15:15

Razlozi povreda Arnautovića i nedostatak adekvatne uloge za Sančeza

Inter je na reprezentativnu pauzu otišao kao drugoplasirani tim Serije A, sa dva boda zaostatka u odnosu na Milan. Poraz od Sasuola (1:2), onda i remi sa Bolonjom (2:2) uprkos dva gola prednosti uticali su na to da Nerazuri ispuste čelnu poziciju i ogolili istinu o tome koliko ekipa zavisi od Lautara Martineza.

Inter je trenutno najefikasniji klub Serije A sa 21 pogotkom, ali se ekipa možda i previše oslanja na Lautara koji je u dosadašnjoj sezoni postigao deset golova. Lista strelaca kaže da posle Argentinca slede Henrik Mhitarijan, Hakan Čalhanoglu, Markus Tiram i Denzel Damfriz sa po dve recke, dok su metu pogađali još Federiko Dimarko, Davide Fratezi i Frančesko Aćerbi.

Izabrane vesti

Nije tajna da se Lautaro dobro snašao u navali sa Tiramom, ali i dalje mu nedostaje adekvatna podrška, odnosno neko ko bi mogao da ga rastereti jer je ozbiljan balast na njegovim leđima. To je nominalno trebalo da bude Marko Arnautović. Simone Inzagi ga nije previše koristio, pošto je na terenu proveo svega 233 minuta pre nego što se povredio i neće biti u opticaju verovatno do početka decembra. Sa Arnautovićem je trebalo svoj doprinos da donese i povratnik Aleksis Sančez, ali ni on nije u ozbiljnim planovima šefa struke. Dosad je odigrao samo 121 minut. Ni jedan, ni drugi nisu još postigli gol.

Zbog toga se u redovima milanskog kluba sve ozbiljnije razmišlja o dovođenju još jednog napadača na zimu. U sportskom sektoru Intera ponovo je aktuelan Medi Taremi.

Iranac se stidljivo dovodio u kontekst sa Nerazurima letos, ali ga je ozbiljnije hteo Milan pre nego što je izbor pao na Luku Jovića. Taremi je sada ponovo interesantan iz prostog razloga što će u januaru ući u poslednjih šest meseci ugovora, što bi Inter pokušao da iskoristi.

Njegova specijalnost jesu golovi, mada se ove jeseni nije nadavao istih u dresu Porta – samo dva u jedanaest nastupa. Po jedan u prvenstvu i Ligi šampiona. Međutim, Taremi ih je kroz karijeru postigao više od 200 golova za klubove i reprezentaciju, od toga devet u Ligi šampiona i dva protiv Engleske na Mundijalu u Kataru.

Iako je već zagazio u četvrtu deceniju, još mu fali iskustvo igranja u jednoj od četiri najbolje lige zbog čega je verovatno Milan i odustao od njega. Uz to što Porto nije odustajao od 30.000.000 evra na ime obeštećenja. S obzirom da u januaru ulazi u sam finiš saradnje sa Portom, postoji mogućnost da već tada ode sa Dragaa. Pogotovo jer klub ne pokazuje nameru da produži saradnju sa njim.

Dve su opcije za Porto – da ga izgubi narednog leta bez obeštećenja ili da zaradi nešto na njegovoj prodaji na zimu. Naravno, Interova ozbiljnost u nameri da angažuje još jednog centarfora najvećim delom zavisiće i od toga da li će i ko proigrati u periodu od početka zimskog prelaznog roka. A to je više od dva i po meseca.

Interovi skauti prate dešavanja u Portu, do zime bi svašta moglo da se dogodi.


tagovi

Medi TaremiInterPorto

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara