Slavlje fudbalera Bolonje (Reuters)
Slavlje fudbalera Bolonje (Reuters)

Meaca više nije kuća strave i užasa: Bolonja gubila 2:0, pa zaustavila Inter! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 16:59

I to na stadionu gde je su joj Nerazuri u prethodna dva meča davali po šest golova

Dolazila je Bolonja na Đuzepe Meacu 2021. i 2022. godine i Inter ju je ponižavao... Igrao se sa njom kako je hteo i oba puta joj pakovao po šest lopti u mrežu. Ali najveći italijanski stadion od danas više nije kuća strave i užasa za Rosoblu iako su gosti posle samo 13. minuta igre već zaostajali sa 2:0. Verovatno se i najvećim optimistima međ' navijačima Bolonje priviđao novi potop, ali ne samo da ga je Bolonja izbegla već je i zaustavila vicešampiona Evrope - 2:2!

Nastavio je Lautaro Martinez golgetersku seriju, ali ni to nije bilo dovoljno da Inter trijumfuje u 8. kolu Serije A. Samo dva minuta pošto je Frančesko Ačerbi spakovao centaršut Hakana Čalhanoglua, odnosno loptu u mrežu za vođstvo Intera, duplirao ga je razgoropađeni Argentinac. Bomba sa preko dvadeset metara bila je neuhvatljiva za Lukasa Skorupskog, popularni Bik je već dosegao brojku od 10 prvenstvenih pogodaka, ali Nerazuri kao ni nedavno protiv Sasuola, nisu umeli da sačuvaju vođstvo.

Izabrane vesti

Veliki deo krivice snosi i sam Lautaro. Jer upravo je on šest minuta otkako je zatresao mrežu, potpuno nepotrebno oborio protivničkog igrača u svom šesnaestercu prilikom kornera Bolonje. Njegovu nesmotrenost kaznio je najbolji igrač domaćina Rikardo Orsolini četvrtim ovosezonskim pogotkom.

Bolonja je u prethodne dve sezone gubila od Intera na Meaci, a pobeđivala na svom Renato Dalari. I još jednom se pokazala kao izuzetno nezgodan rival velikanu iz Grada mode. Lani ga je u 76. minutu srušio upravo Orsolini, pretprošle sezone, Rosoblu je praktično stao na put Interovim snovima o šampionskoj tituli, jer je krajem aprila u jednom od ključnih mečeva (zaostala utakmica 20. kola), Nikolo Sansone unovčio nestvarnu grešku golmana Jonuca Radua poguravši Milan ka tituli. Ovog popodneva nogu Nerazurima postavio je Džošua Zirkze.

Kaznio je Holanđanin i bivši Bajernov đak lošu kominikaciju u deformisanoj odbrani Intera. Alesandro Bastoni je ispao u želji da zakrpi rupu u drugom delu šesnaesterca, a momak rođen 2001. godine majstorski pogodio bliži ugao. O tome koliko je udarac bio inteligentan svedoči i reakcija Jana Zomera, odnosno odsustvo iste. Švajcarac je ostao ukopan na gol liniji.

Nakon izjednačujućeg gola Zirkzea, Inter je očekivano krenuo da povrati prednost, ali zicer nije stvorio. Lautaro je pretio dvadesetak minuta pre kraja, u završnici meča probleme Skorupskom pokušao je da napravi i rezervisa Karlos Augusto, ali je rezultat ostao nepromenjen. Čak je u šestom minutu sudijske nadoknade sevnula kontra Bolonje, ali je Zomer sprečio ključni pas u sredinu i potencijalni poraz.

Ne samo da je Tijago Mota zaustavio klub čiji je dres svojevremeno nosio, već se njegova Bolonja profilisala kao ozbiljna pretnja velikanima. Jer nisu je pobedili ni Juventus, ni Napoli, a danas ni Inter.

SERIJA A – 8. KOLO

Petak

Empoli - Udineze 0:0

Leče - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Krstović 48 - Berardi 22pen/

Subota

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)

/Ačerbi 11, Martinez 13 - Orsolini 19pen, Zirkze 52/

18.00: (1,95) Juventus (3,50) Torino (4,40)

20.45: (4,10) Đenova (3,50) Milan (2,00)

Nedelja

12.30: (1,75) Monca (3,70) Salernitana (5,40)

15.00: (2,40) Frozinone (3,40) Verona (3,20)

15.00: (2,85) Lacio (3,35) Atalanta (2,65)

18.00: (4,50) Kaljari (3,45) Roma (1,85)

20.45: (1,63) Napoli (4,10) Fjorentina (5,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Lautaro MartinezBolonjaInterFrančesko AćerbiRikardo OrsoliniDžošua ZirkzeTijago Mota

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara