Igrači Intera (©Reuters)
Igrači Intera (©Reuters)

Inter protiv Kremonezeovog prvog slavlja, Boginja se raduje dolasku najgoreg ligaškog napada

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.01.23. | 12:41

Empoli posle Nerazura želi skalp i Torina

Inter je senzacionalno izgubio od Empolija tokom sedmice i ​​treba da povrati izgubljene bodove, poslednji Kremoneze ne bi trebalo da predstavlja nerešivu zagonetku. Empoli će igrati protiv Torina, Atalanta očekuje pobedu nad Sampdorijom...

Empoli je u fantastičnoj formi i trener Zaneti će želeti da to maksimalno iskoristi protiv Torina. Ali njegovom timu ne ide tako dobro na svom terenu, dok Toru ide iznenađujuće dobro u gostima.

Izabrane vesti

Empoli se odlično zabavlja i čini se da mnogi njegovi navijači još ne veruju šta njihovi igrači pokazuju. Skromni toskanski tim, inače u borbi za goli opstanak, nije poražen od početka novembra i tri puta je pobedio u poslednjih pet duela. Svaki put kada je uzeo tri poena nije primio gol. To mu je pošlo zarukom i sa Kremonezeom i sa Sampdorijom, ali posebno prošli put protiv Intera. Hrabro je odoleo njegovim naletima i na kraju mu je jedan pogodak talentovanog Tomasa Baldancija bio dovoljan za iznenađujući rezultat.

15.00: (3,25) Empoli (3,10) Torino (2,50)

Protiv Torina, Zanetijeva ekipa bi želela da osvoji tri boda i potvrdi dugoročan trend. Torino baš i ne voli da ide u toskanski grad, jer odande retko donosi plen. Iako je pobedio na stadionu Karlo Kastelani u maju prošle godine, za 40 godina to nikada ranije nije uradio!

Ali i Jurićev tim može neprijatno da iznenadi favorite. Na primer, ispratio je Milan iz Kupa Italije, a zatim oduzeo bodove Romi ili, nedavno, Fjorentini. Zahvaljujući pogotku Alekseja Mirančuka, Torino se približilo na devet koraka od Evrope. Empoli se smestio odmah iza njega.

Vanja Milinković Savić očekuje se na golu Bikova, a u konkurenciji za sastav su i preostali srpski reprezentativci Saša Lukić i Nemanja Radonjić.

18.00: (7,75) Kremoneze (4,30) Inter (1,45)

Za nekoliko meseci biće 31 godina od kako je Kremoneze uspeo da pobedi Inter. A u subotu uveče bi to rado reprizirao, mada Nerazuri će ličiti na ranjenu životinju koja može da bude veoma opasna.

Kremoneze je ostao bez strpljenja sa trenerom Alvinijem i zamenio ga iskusnim u vidu Davidea Balardinija. A njegova igra je pokazala da to može da bude put ka spasu koji je donedavno izgledao malo verovatan. U debiju je Balardini uspeo da izbaci Napoli, neprikosnovenog lidera Serije A, iz Kupa Italije.

---------------

Sve utakmice italijanske Serije A ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

Već u sledećem meču Kremoneze je odigrao odlično, iako mu to nije bilo dovoljno za tri boda protiv Bolonje u gostima. Da nije bilo nesrećnog autogola defanzivca Kirikeša, ko zna kako bi ispalo. U svakom slučaju, Kremonezeu će biti veoma teško da se spase. I dalje je na dnu tabele i do sada je sakupio samo osam bodova.

Inter je do sada samo jednom remizirao u Seriji A, a pobedio je 12 puta. Kremoneze tek treba da upiše prvi trijumf. Pored toga, Nerazuri mogu da se pohvale drugom najboljom ofanzivom u ligi, jer je već postigao 38 golova. U prošlom kolu, međutim, nije mogao da savlada odbranu Empolija. Interu, sada oslabljenom suspenzijom Škrinijara i Barele, potrebna je pobeda kako ne bi definitvno ispao iz šampionske trke.

20.45: (1,35) Atalanta (4,90) Sampdorija (9,50)

Bilo je trenutaka kada je Sampdorija često uspevala da se raduje na terenu Atalante i lako je Boginji provincije uzimala sva tri boda. A Dorija bi sada definitivno morala da se seti tih vremena. Što s obzirom na formu oba tima, ne deluje baš verovatno.

Atalanta je doživela neznatno dramatičan pad forme na kraju godine i s tim povezan pad na tabeli. Posle veoma lošeg novembra i tri poraza u nizu, izabranici trenera Gasperinija uspeli su da se oporave. Od nove godine tim iz Bergama nije izgubio nijedan duel, dva puta je igrao nerešeno i tri puta pobedio.

U prošlom kolu Bergamaski su bili blizu velikog skalpa. Iako su gubili od Juventusa u Torinu, posle promene strana su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Na kraju su uzeli samo bod. Glavni junak Atalante bio je Ademola Lukman, koji blista u njenom sistemu. Sa 11 golova u 19 utakmica on je neprikosnoveni strelac ekipe. Atalanta je trenutno na šestom mestu, a u slučaju očekivane pobede može da se pomeri dva mesta više, bar na nekoliko sati.

Raspoloženje u taboru Sampdorije po pitanju izostanaka je odlično. U suprotnom, mora da je treneru Dejanu Stankoviću glava puna briga, jer su izgledi njegovog tima veoma loši. Dorija nikako ne izlazi iz krize, a praktično sa svakim narednim krugom mogućnost spasa joj je sve manja. I nije ni čudo što je za pola sezone postigla samo osam golova. To je isti broj koji Atalanta može da postigne u jednoj utakmici - pozdrav Salernitani. Uz to, Dorija u poslednja četiri kola nije dala nijedan gol. Filip Đuričić je spreman za susret.

SERIJA A – 20. KOLO

Petak

Bolonja - Specija 2:0 (1:0)

/Poš 37 - Orsolini 77/

Leče - Salernitana 1:2 (1:2)

/Strefeza 23 - Dia 5, Vilenja 20/

Subota

15.00: (3,25) Empoli (3,10) Torino (2,50)

18.00: (7,75) Kremoneze (4,30) Inter (1,45)

20.45: (1,35) Atalanta (4,90) Sampdorija (9,50)

Nedelja

12.30: (1,50) Milan (4,40) Sasuolo (6,25)

15.00: (1,57) Juventus (3,90) Monca (6,25)

18.00: (2,15) Lacio (3,40) Fjorentina (3,70)

20.45: (1,75) Napoli (3,60) Roma (4,90)

Ponedeljak

20.45: (1,85) Udineze (3,60) Verona (4,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AEmpoliTorinoKremonezeInterAtalantaSampdorija

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara