Simone Inzagi (Reuters)
Simone Inzagi (Reuters)

Inter se okliznuo, ali Inzagi vedri: Želim osmehe, nikako izdužene face

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 01:20

"Pogrešan je utisak da nam Liga šampiona nije prioritet", tvrdi trener Nerazura

Pre godinu dana prognoze nisu bile dobre za Inter. Našao se italijanski velikan u grupi C Lige šampiona sa minhenskim Bajernom, Barselonom i Vitorijom Plzenj i predviđano mu je treće mesto. Ali Nerazuri su prevarili verovatnoću, osvojili četiri boda u okršajima sa Kataloncima i domogli se osmine finala kao drugi u grupi. Kasnije, uz povoljan žreb, došli i do finala sa Mančester Sitijem.

Ove jeseni, Inter je objektivno bio favorit da grupu D sa Real Sosijedadom, Benfikom i Salcburgom okonča na prvoj poziciji i na papiru dobije povoljan rasplet pred žreb za nokaut fazu. I odlučivao je lider Serije A o tome ko će biti prvi, a ko drugi direktnim okršajem sa Sosijedadom, pred krcatom Đuzepe Meacom i... Razočarao je remijem bez golova kojim je tim iz San Sebastijana izbegao klubove poput Mančester Sitija, Bajerna i Real Madrida, tri glavna favorita za pehar.

Izabrane vesti

Milanska euforija je ipak splasnula nakon razočaravajućeg remija, jer tim koji sigurno gazi kroz Seriju A, može vrlo lako da se već na prvom koraku nokaut faze nađe oči u oči sa nekim od timova protiv kojeg mu verovatnoća nikako nije naklonjena.

Utisak italijanskih novinara bio je čak da je Inter osetno i tendenciozno dao prioritet utakmicama Serije A u odnosu na Ligu šampiona. Ipak, Simone Inzagi ih je brzo demantovao.

"Takav utisak je pogrešan. Odigrali smo odličan meč i završli grupnu fazu bez poraza. Želeli smo da budemo prvi, ali morate u obzir uzeti i protivnika. Imali smo dve čiste prilike i morali smo bolje da ih iskoristimo. Znali smo da ćemo morati da izgaramo i patimo, ali pokrili smo teren kako treba. Čestitke i Real Sosijedadu koji je odličan tim", rekao je Inzagi, a onda podsetio na prošlosezonske događaje: "Bili smo svesni da će žreb biti teži ako završimo kao drugi. Ipak, želim da vidim osmehe, ne izdužene face (nezadovoljstvo). Treći put zaredom nalazimo se među najboljih 16. Prošle sezone bili smo drugi, a dobacili smo do finala."

Objasnio je potom Inzagi zašto su napadački dvojac činili Markus Tiram i Aleksis Sančez, odnosno zbog čega je izostavljen Lautaro Martinez, ubedljivo najopasniji igrač Intera.

"Postoje izbori. Sada je decembar, a mi moramo da dođemo do jula meseca. On i Barela su igrači koji uvek igraju mnogo i za klub i za reprezentaciju. Takođe sam zadovoljan Sančezom i Arnautovićem koji nam pomažu. Normalno je da nisu u najboljoj formi, igraju manje od ostalih, ali takođe rastu", zaključio je italijanski stručnjak.


tagovi

InterSimone InzagiLiga šampiona

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara