Edin Džeko i Virdžil van Dajk (©Reuters)
Edin Džeko i Virdžil van Dajk (©Reuters)

Inzagi: Liverpul je jedna od dve najbolje evropske ekipe, zaslužili smo više, makar gol

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 01:27

Inter ide na Enfild da odigra meč sezone, ali se Nerazuri ne nadaju previše četvrtfinalu

Liverpul je na “Đuzepe Meaci” napravio krupan korak ka prolasku u četvrtfinale Lige šampiona. Nalazili su se Redsi u nezavidnoj poziciji tokom većeg dela utakmice, bili su u podređenom položaju, ali su za razliku od Intera i poluprilike pretočili u golove, pa revanš na “Enfildu” dočekuju sa dva gola kapitala (2:0).

Iz dva šuta u okvir gola Liverpul je postigao dva gola. Prvo Roberto Firmino, a potom i Mohamed Salah savladao je Samira Handanoviča. Slovenački čuvar mreže pogledom je ispratio udarce i ubitačnog Klopovog dvojca. Udarne napadačke igle Liverpula su pogađale, Interove su najčešće bivale kratke za korak ili su imale potez više. Isplivala je razlika u kvalitetu, ali i iskustvo igranja velikih utakmica.

Izabrane vesti

Stekao je Inter uvid u to kako je kad se udari na pretendenta na evropski tron. Svaka greška skupo se plaća...

"Nadamo se da nećemo u svakoj utakmici igrati protiv Liverpula", u šaljivom tonu i sa osmehom na licu počeo je Simone Inzagi.

Uprkos porazu strateg Nerazura nije bio razočaran. Naprotiv, za Inzagija je meč protiv Liverpula putokaz za njegov tim. Ali, treba udariti finese.

"Srećan sam i ponosan na svoju ekipu. Nažalost, tokom našeg najboljeg perioda u igri nismo nagrađeni golom koji smo zaslužili, a onda je Liverpul postigao gol iz prve polušanse. Zaslužili smo više, ali ova utakmica treba da nam posluži kao putokaz. Liverpul je jedna od dve najbolje evropske ekipe, a Inter se odlično nosio i zaslužio je više. Ovakvo izdanje treba da nam podigne samopouzdanje, jer smo igrali fantastično". 

Ne gaji nadu Simone Inzagi da Inter može do čuda na “Enfildu”, ali neće na Ostrvo otići sa belom zastavom. Uhvatiće se šampion Italije u koštac sa Redsima, moraće da krene na sve i ništa, a da li će dobiti sve ili pak ništa, zavisiće od realizacije, koja je bila problematična na “Đuzepe Meaci”.

"Teško je biti racionalan i komentarisati posle poraza, ali ovo mora biti temelj za Inter na ovom nivou. Mislim da je ovo najjači protivnik sa kojim smo se sastali u tekućoj sezoni. Ne nadamo se previše, ali idemo na Enfild da odigramo najbolji mogući meč. Videćemo šta će nam to doneti”, zaključio je trener Intera.

Edin Džeko i Lautaro Martinez (©Reuters)Edin Džeko i Lautaro Martinez (©Reuters)

Proganjaće igrače Intera promašaji i situacije u kojima su ostajali kratki za nekoliko centimetara, jer moglo je biti drugačije. A, kad se šanse ne iskoriste - bilo da su stopostotne ili poluprilike - onda usledi kazna. Za timove poput Liverpula to je poslastica.

Ni Edin Džeko, kao ni Simone Inzagije, ne tuguje. U nekoliko kolona pored Intera udario bi plus, ali finalni produkt je izostao - pobeda.

"U ovoj utakmici jedino nam je nedostajala pobeda, sve ostalo je bilo tu. Igrali smo odlično 65 minuta, imali šanse i nismo dozvolili jednoj od najboljih evropskih ekipa da nam naudi", rekao je Edin Džeko posle prvog meča osmine finala Lige šampiona.

Mirna je savest napadaču Intera, iako je u nekim situacijama u kaznenom prostoru i nadomak njega mogao bolje i pre svega brže da odreaguje, jer zna da su on i saigrači dali sve od sebe. Odigrali su na granici gornjih limita, a to što nije bilo dovoljno za rušenje Liverpula... Pa, to je Nerazurima samo pokazatelj gde su u odnosu na najveće evropske sile.

"Šteta je što smo primili iz kornera, a to nam je, inače, jača strana. Ovo je problem protiv velikih ekipa, ako ne iskoristiš svoje šanse, oni će te kad-tad kazniti. Svi smo dali sve od sebe tokom svih 90 minuta, pokušali smo sve, ali to nije bilo dovoljno. Završili smo ovu utakmicu uzdignutih glava, jer znamo da smo dali sve od sebe da pobedimo. Borićemo se do kraja, iako nemamo pozitivan rezultat. Ali, prvo moramo da se koncentrišemo na Seriju A, a onda ćemo razmišljati o revanšu i našim mogućnostima u njemu", zaključio je Edin Džeko.


tagovi

InterLiverpulLiga šampionaSimone InzagiEdin Džeko

Obaveštavaj me

Inter
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara