Stadion Barselone (©Reuters)
Stadion Barselone (©Reuters)

Isplivale izjave čoveka zbog kojeg je Barsa na stubu srama: Bio sam plaćen za svoje znanje, ne da utičem na sudije

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 20:46

Hose Marija Enrikes Negreira pokušao da skine ljagu sa imena

Ne smiruju se strasti zbog skandala koji je navukao crne oblake iznad Barselone. Teške optužbe da je klub plaćao nekadašnjeg potpredsednika sudijske komisije Hosea Mariju Enrikesa Negreiru da utiče na delegiranje sudija koji bi išli "niz dlaku" Barseloni dovelo je do otvaranja zvanične optužnice zbog korupcije, ali tu nije kraj.

Đoan Laporta je posle naknadnih uvida u papire oslobođen optužbi da je i on bio deo te "šeme", pa se za nečasne radnje terete njegov naslednik Sandro Rosel i prethodnik Đosep Marija Bartomeu. Povodom teme koja je podigla veliku prašinu ne samo u Španiji, španski list El Pais došao je u posed izjava Hosea Marije Enrikesa Negreire, koje je dao Poreskoj upravI još oktobra 2021. godine povodom ovog slučaja. U suštini, on je još tada odbacivao optužbe za korupciju tvrdnjama da ga je Barselona plaćala za njegovo stručno znanje, ne da utiče na rad sudija.

Izabrane vesti

“Barselona je želela da sve bude neutralno. Da ne bude odluka protiv kluba“, prenosi El Pais izjavu Negreire.

On kroz iste tvrdi da Barselonini predsednici nisu koristili novac kako bi se uticalo na sudije na nečastan način.

“U Barseloni su smatrali da je klub oštećen, a da se drugi favorizuju. To je bila njihova hipoteza, niko mi to nije direktno rekao“, pričao je Negreira.

On je takođe istakao da je njegov zadatak bio da “gleda utakmice, lično ili da to za njega čine bivše sudije, ljudi od poverenja“, kako bi iznosili stručne analize detalja sa utakmica.

“Moja obaveza je da iznosim mišljenja o sudijama, igračima i detaljima sa utakmica. Dakle, koristila se moje tehničko znanje. Barselona je želela da nijedna odluka ne bude protiv kluba“.

Kako El Pais piše, samo su agenti Poreske uprave čuli ovu verziju Negreirinih izjava o ovom slučaju. Ceo slučaj počeo je da se priprema još od jula 2019. godine, kada su prečešljani papiri iz prethdonih godina, na šta je Barselona trošila novac. Prvo u periodu od 2015. do 2019. godine, onda i ranije.

Zbog toga su sada Sandro Rosel i Đosep Marija Bartomeu pod istragom.

“Obojicu sam maksimalno viđao šest puta godišnje. Bili su mirni pošto nijedna odluka nije išla na štetu Barselone“.


tagovi

Đoan LaportaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara