(©MN Press)
(©MN Press)

Istorijska utakmica srpskog ženskog fudbala: Tri boda do baraža za SP

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 10:24

Portugalija mora da padne

Došao je dan koji se dugo čekao kada je srpski ženski fudbal u pitanju. Devojke u crvenim dresovima imaju šansu da se prvi put plasiraju u baraž za Svetsko prvenstvo, da dođu u predvorje najvećeg takmičenja na planeti.

Za takav uspeh potreban je samo još jedan, ali nimalo jednostavan korak: večeras u Staroj Pazovi (20.00), na terenu u Kući fudbala, reprezentacija Srbije mora da osvoji makar bod protiv Portugalije, učesnika minulog Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Na startu kvalifikacija Portugalija je kod kuće savladala Srbiju sa 2:1, uz naklonost sudija. Večeras je prilika da se sve to naplati i da se stavi tačka na mundijalsku trku kolo pre kraja. Dovoljan bi bio i remi, uz pobedu u poslednjem kolu u Izraelu. Ali kao što smo pisali kada su muškarci išli u Lisabon na okršaj sa Portugalijom: što možeš danas, ne ostavljaj za sutra.

Da Srbija ima tim za velika dela videlo se u aprilu. Ekipa selektora Predraga Grozdanovića pobedila je Nemačku sa 3:2, lidera kvalifikacione grupe i aktuelnog vicešampiona Evrope. Ostalo je da se taj istinski uspeh kruniše večeras protiv Portugalije.

Ovo je za nas istorijska utakmica, utakmica za koju smo se pripremali četiri godine. Za to vreme smo prošli čitav jedan ciklus, imali mnogo odricanja, problema, ali i mnogo lepih trenutaka. I ono što je najvažnije, došli smo do trenutka i meča koji može mnogo toga da nam donese. I reprezentaciji i ženskom fudbalu na afirmaciji. Pred nama je ozbiljan protivnik, ali mislim da smo se dobro spremili, dobru analizu rivala uradili. Očekuje nas pravi fudbalski spektakl. Uveren sam da će devojke koje sada brane boje Srbije ispisati istoriju ženskog fudbala zlatnim slovima. Radi se o izuzetnim ličnostima, sjajnim igračicama koje mogu da igraju sa najboljim selekcijama sveta. Pokazaće to u meču sa Portugalijom, I kvalitet i želju i volju koja ih krase tokom celog ciklusa kvalifikacija“, rekao je Predrag Grozdanović uoči utakmice.

Pitanje je samo da li će u timu biti najbolja srpska fudbalerka za 2021. godinu i nova članica Čelsija Jelena Čanković. Ali svakako ima Srbija na koga da računa: na golgeterku Bajerna Jovanu Damnjanović, novu fudbalerku Fjorentine Milicu Mijatović, komandanta odbrane CSKA Nevenu Damjanović, univerzalku Valerenge Dejanu Stefanović, tri sezone najbolju golgeterku srpske Superlige Tijanu Filipović, supertalentovanu Ninu Matejić...

Baraž za Svetsko prvenstvo je najmanje što ove devojke zaslužuju.




tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara