Italijanu je sad potrebna najbolja verzija Nikole Milenkovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 11:34

Srpski štoper se vraća u startnu postavu Fjorentine

Januarsko posrnuće Fjorentine (tri poraza i remi) koštalo je ekipu Vinćenca Italijana ispadanja iz "zone" Lige šampiona, a sve se poklopilo sa ispadanjem srpskog defanzivca Nikole Milenkovića iz startne postave Viole. Bleki je poslednji meč kao starte odigrao 6. januara u porezu od Sasuola (0:1), a u tri naredna meča dugogodišnji prvotimac kluba sa Artemio Franki ulazio je sa klupe za rezervne igrače. Epilog, dva poraza i remi, gol razlika 4:6.

Milenkoviću (26) je kratka pauza možda i bila potrebna, da akumulira energiju i svima u Firenci stavi do znanja da defanzivni problemi ekipe ne spadaju direktno pod njegovu odgovornost. U proteklom periodu bilo je oscilacija njegovoj igri, ali bi već od narednog vikenda stvari mogle da se vrate na svoje mesto. Luka Ranijeri, koji je zajedno sa Lukasom Martinez Kvartom činio štoperki tandem Viole na početku 2024. godine, predstojeći meč sa Frozinoneom (nedelja, 12.30) propušta zbog žutih kartona, što će Milenkovića automatski vratiti u startnih 11.

Izabrane vesti

Fjorentina je pala na osmom mesto i okršaj sa Frozinoneom se smatra jednim od najvažnijih u nastavku sezone, jer bi "ljubičaste" mogao automatski da vrati u borbu za mesta u evrokupovima. Republika piše da je u ovom trenutku Italijanu potrebna najbolja verzija Nikole Milenkovića, ali i njegova harizma, jer se radi o nekome ko je bio garancija čvrstine defanzivne linije, ali i ko je u ofanzivi umeo da postigne odlučujuće golove posle prekida. Jednostavno, Italijanu su neophodni njegovi najiskusniji igrači, pa je ovo idealna prilika za Srbina da ponovo postane nezamenjivi deo startne postave.

Nikola Milenković je u Firencu stigao u julu 2017. godine iz Partizana za obeštećenje od 5.500.000 evra. U klubu sa Artemio Frankija odigrao je 243 utakmice i postigao 17 golova, uz pet asistencija. Po broju nastupa je u ovom trenutku na 25 mestu u klupskoj istoriji.


tagovi

Nikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara