Janik Siner (Reuters)
Janik Siner (Reuters)

Siner pokazao znake ranjivosti, Rud igrač sa najviše pobeda u 2024!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 21:38

Italijan do osmine finala stigao preko Pavela Kotova, nešto ranije Norvežanin eliminisao Kamerona Norija

Produktivan dan u Madridu za favorite. Danil Medvedev se mučio, ali pronašao put do osmine finala, Rafael Nadal takođe, a mesto među najboljih 16 obezbedili su i predstavnici top 10 društva Kasper Rud, odnosno Janik Siner.

Italijan je pokazao znake ranjivosti u duelu sa Pavelom Kotovim, ali se izmigoljio iz neprijatne situacije, spasao set loptu, preživeo serviranje Rusa za set, da bi u dvanaestom gemu drugog seta unovčio tek četvrtu meč loptu - 2:0 (6:2, 7:5).

Izabrane vesti

Nije briljirao drugi teniser sveta ni u prvom periodu igre. Jeste četiri puta oduzimao servis rivalu, ali je takođe dozvoli dva brejka 72. igraču planete. U drugom setu Kotov je vodio sa 4:2 i 5:3, ali nije uspeo da se izbori za izjednačenje i eventualnu priliku za senzaciju u Magičnoj kutiji.

Siner je zakazao okršaja sa boljim iz duela Koboli - Hačanov, a ukoliko bude uspešan i tada, u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Kasperom Rudom koji poslednjih nedelja demonstrira sjajan tenis. Norvežanin se vratio među top 10 ATP liste, igrao je nedavno finale Monte Karla, osvojio pehar u Barseloni, a sada razmišlja o duploj kruni u Španiji,

Rud se nešto ranije domogao 31. pobede ove sezone što je učinak kojim ne može da se pohvali nijedan drugi teniser. Eliminisao je Britanca Kamerona Norija, rutinski, za svega 80 minuta - 0:2 (2:6, 4:6).

Rival šestog tenisera sveta u osmini finala desetog turnira koji igra u 2024. godini biće Feliks Ože Aljasim.


tagovi

Janik SinerKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara