Luis Zubeldija (©Reuters)
Luis Zubeldija (©Reuters)

Argentinac, koji je iz Španije oteran posle samo četiri utakmice, debituje u brazilskom fudbalu

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 23:05

Luis Zubeldija će debitovati u Seriji A na klupi Sao Paula u noći između ponedeljka i utorka (01.00 časova) protiv gradskog rivala Palmeirasa

Nekadašnji trener Alavesa, Luis Zubeldija, debitovaće u noći između ponedeljka i utorka (01.00 časova po srednjoevropskom vremenu) u brazilskom šampionatu. Ovaj 43-godišnji Argentinac će voditi Sao Paulo u gradskom derbiju protiv Palmeirasa, u 4. kolu Serije A.

Smenio je Sao Paulo Tijaga Karpinija posle samo dva kola, zbog poraza od Fortaleze i Flamenga (oba po 1:2). Nisu oni jedini razlog, Karpiniju se na dušu stavljao i neuspeh u državnom šampionatu Paulista (eliminacija od Novorizontina u četvrtfinalu), kao i poraz od Taljeres Kordobe (1:2) u 1. kolu Kopa Libertadoresa.

Izabrane vesti

Prvu prvenstvenu pobedu Sao Paulo je zabeležio sa v.d. trenerom Miltonom Kruzom, bio je bolji od novog prvoligaša Atletiko Gojanijensea sa 3:0. Posle toga je promovisan Zubeldija, koji je na klupi brazilskog tima debitovao u Kopa Libertadoresu, pre tri dana je bio bolji od ekvadorske Barselone u Gvajakilu sa 2:0.

Zubeldiji je Sao Paulo 10. klub u karijeri, osim pomenute španske ekipe vodio je Lanus, Barselonu Gvajakil, Rasing Klub, LDU Kito, Santos Lagunu, Independijente Medeljin, Sero Portenjo i LDU Kito, sa kojim je prošle sezone bio prvak Ekvadora i osvojio Kopa Sudamerikanu.

01.00: (2,70) Sao Paulo (3,00) Plameiras (2,90)

Pre tog blistavog bilo je i onih neslavnih perioda u karijeri argentinskog stručnjaka. Najgori verovatno na početku sezone 2017/2018, kada je dobio priliku da vodi Alaves u španskoj Primeri. Međutim, otpušten je posle samo četiri kola i poraza od Leganesa, Barselone, Selte i Viljareala bez ijednog postignutog gola. Kasnije je sa Abelardom na klupi tim iz Baskije uspeo da spase sezonu, lagano je opstao u ligi i bio na kraju 14.

Zubeldija će noćas prvi put na raspolaganju da ima nekadašnjeg fudbalera Real Madrida Hamesa Rodrigeza. Kolumbijac je se oporavio od povrede, trenirao je tokom vikenda i verovatno će da sedi na klupi.

Nedostajaće Sao Paulu samo tri fudbalera u gradskom derbiju, Rafinja, kojem je naprsla fibula leve noge, Lukas kojeg muči butni mišić na levoj nozi i Velington Rato, koji je istegao skočni zglob – pogađate – leve noge.

Palmeiras je takođe igrao u Ekvadoru tokom prošle nedelje, samo što je svoj meč Kopa Libertadoresa odigrao dan ranije. Pobedio je posle velikog preokreta Independijente del Valje (3:2) i tako napravio ogroman korak ka plasmanu u osminu finala.

U prvenstvu aktuelni šampion Brazila ima po jedan od svakog mogućeg ishoda, savladao je novog prvoligaša Vitoriju (1:0), izgubio od Internasionala (0:1), pa je remizirao sa Flamengom (0:0). Za derbi trener Abel Fereira neće moći da računa na povređene Dudua i Bruna Rodrigeza.

Ovo će da bude već treći duel Sao Paula i Palmeirasa ove godine. Prvo su se sastali u Superkupu Brazila 4. februara, Sao Paulo je došao do trofeja posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, penalima 4:2). Odmerili su snagu i 4. marta, na Morumbi je bilo 1:1.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


BRAZIL 1 - 4. KOLO

Subota

Vasko - Krisijuma 0:4 (0:1)

/Mateus 32, 47, Bolasi 55, Meritao 69/

Kujaba - Atletiko Mineiro 0:3 (0:1)

/Vargas 28, Skarpa 61, Paulinjo 78pen/

Nedelja

Baija - Gremio 1:0 (1:0)

/Everaldo 17/

Flamengo – Botafogo 0:2 (0:0)

/Enrike 54, Savarino 90+4/

Korintijans – Fluminense 3:0 (2:0)

/Vesli 40, 45+2, Kaka 47/

Kruzeiro – Vitorija 3:1 (0:0)

/Mateus Pereira 50, Rafa Silva 58, Gomes 75 – Lukas Silava 52ag/

Fortaleza – Bragantino 1:1 (1:1)

/Andrade 9 – Eduardo Saša 40/

Žuventud – Atletiko Paranaense 1:1 (1:0)

/Farijas 8 – Nikao 73/

Ponedeljak

Internasional - Atletiko Gojaniense 1:1 (0:0)

/Bore 55 - Derek 50/

Utorak

01.00: (2,70) Sao Paulo (3,00) Plameiras (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Luis ZubeldijaSao PauloPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara