Ivica Iliev (© Star sport)
Ivica Iliev (© Star sport)

Ivica Iliev: Imamo još dva fenomena, znamo da radimo s napadačima

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 16:13

Prvi čovek sportskog sektora Partizana seća se početaka Vlahovića i Milenkovića, kaže da Fjorentina prati nove talente crno-belih

Velika karijera. Saglasni su italijanski poznavaoci fudbala, ali i bivši špicevi da će Dušan Vlahović u bliskoj budućnosti sloviti za jednog od najboljih igrača Evrope. Mišljenje bivšeg reprezentativca Darka Kovačevića u stopu prati Ivica Iliev, nekad i sam napadač (doduše, krilni), idealan sagovornik na temu golgeterske eksplozije srpskog reprezentativca.

Partizan ga je lansirao sa rampe „Zemunela“, ali je tek u Seriji A mladi centarfor potvrdio kakav je igrač. Lane 21 gol. Ove već šest na početnih osam utakmica (prvenstvo i kup), za radost navijača u Toskani i spokoj srpskih ljubitelja fudbala da smo dobili centarfora za narednu deceniju.

Izabrane vesti

I za osmeh Ivice Ilieva, koji podseća na snažnu konekciju crno-belih i Ljubičastih, kao dokazano dobitnoj kombinaciji.

Prelepa je istorijska veza Partizana i Fjorentine (Stevan Jovetić, Nikola Gulan, Matija Nastasić, Adem Ljajić, op. au). Ponosan sam na odnos dva kluba, u skorijoj prošlosti dosta igrača je prelazilo u Firencu, a odatle u neke od najvećih evropskih timova. Poslednja dvojica su potpisala za Ljubičaste za vreme mog mandata u ulozi sportskog direktora. Manje poznajem Milenkovića, praktično je otišao posle prve seniorske sezone. Vlahović je bolji, o čemu, kao bivši napadač, mogu detaljno da pričam. Postaće Dušan jedan od najboljih centarforova Evrope“, uverava prvi čovek sportskog sektora Parnog valjka u razgovoru za portal Firenzeviola.

Vratio je film na početak 2016, nekoliko meseci pošto je ustoličen na funkciju direktora.

„Tad je došao u Beograd skaut jednog od najvećih klubova sveta, rekao mi da na planeti, u generaciji fudbalera rođenih 2000. i pet godina kasnije, nema talentovanijeg od Vlahovića. Nekoliko godina kasnije može se reći da je bio apsolutno u pravu. U to vreme Erling Haland nije bio poznat kao sad. Što se Dušana tiče, njegov napredak se može videti na mesečnom, a ne na godišnjem nivou. Žao mi je što duže nije ostao u Humskoj, ali ko zna, možda će se jednog dana vratiti kući. Osećao sam se užasno kad je otišao. Ubeđen sam da nije dao najbolju verziju sebe u prvom timu Partizana“.

Vlahović ljubi Milenkovića ispod Partizanovog juga posle Blekijevog gola u finalu Kupa Srbije 2017. godine (© Star sport)Vlahović ljubi Milenkovića ispod Partizanovog juga posle Blekijevog gola u finalu Kupa Srbije 2017. godine (© Star sport)

Ne usuđuje se Iliev da prognozira narednu destinaciju snažnog Zemunca, iako maltene nema kluba iz ranga onih najjačih koji se ne dovodi sa Dušanom u vezu. Naročito posle odbojanja novog ugovora.

„Čak i kad Fjorentina nije igrala dobro, oduvek sam za tamošnje medije govorio da budu strpljivi, da će pre ili kasnije Dušan proraditi. Predodređen je da igram za najbolje ekipe. Da uz Halanda bude najbolji napadač Evrope“.

Zadivljujuće je kako Vlahović, utisak je sa strane, lagano izdražava pritiske u štampi, opaske predsednika Fjorentine Roka Komisa („odbio predlog najvrećeg ugovora u istoriji Viole“) i priče da ga žele Juventus, Liverpul, Arsenal, ranije Inter...

„Zanima ga samo teren, zacrtao je cilj i ka njemu se kreće. Sećam se da je i tokom slobodnih dana dolazio sam na treninge, pošto je porodična kuća Vlahovića u blizini Sportskog centra „Zemunelo“. Posle svakog treninga je ostajao da vežba šut. Zauzeo je ispravan kurc. Ne ometa ga šta se dešava levo ili desno od njega, zanima ga samo ono što je ispred. Mentalno je čvrst, poseduje karakter šampiona i ništa ga neće psrečiti da uspe“.

Italijane zanima da li u Partizanu raste neki novi Vlahović. Da, ima jedan baš takvog prezimena (Vanja, krilo iz „klase 2004“), ali pažnju čak i inostrane javnosti skrenuli su nova biseri.

U Fjorentini dobro znaju naše talente. Krilo Nemanja Jović (2002) je već stigao do reprezentacije Srbije, a imamo i dva fenomena, napadače Marka Milovanovića (2003) i Sameda Baždara (2004), što samo pokazuje da radimo dobar posao sa igračima na ofanzivnim pozicijama“, ponosno će Ivica Iliev, iz čijih se reči može naslutiti da na stadionu „Artemio Franki“ prate razvoj momaka za koje se pretpostavlja da bi mogli da ostave trag u budućnosti.

BLEKI MILENKOVIĆ JE LIDER

Osim Dušana Vlahovića, biranim rečima Ivica Iliev govori i o Nikoli Milenkoviću, dogogodišnjem osloncu odbrane Fjorentine, u poslednje vreme i reprezentacije Srbije.

Na osnovu onoga šta sam mogao da vidim, Bleki je lider. Izuzetno je temperamentan, mada je drugačiji od Dušana. Na kraju krajeva, Milenković je defanzivac, Vlahović napadač. Obojica su sjajni momci, veliki šampioni“, zadovoljno će Iliev.



tagovi

FK PartizanIvica IlievDušan VlahovićNikola MilenkovićSamed BaždarMarko Milovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara