Vlahović (© Star sport)
Vlahović (© Star sport)

Vlahović može da bude među pet najboljih u Evropi

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 09:46

„Mitar i Duci bi bez problema mogli da čine dobar tandem napadača“, smatra Darko Kovačević

Na početku je vukao Aleksandar Mitrović, sad je glavni Dušan Vlahović. Živela je reprezentacija Srbije od pogodaka najboljeg strelca u njenoj istoriji (po dva Ircima, Azerima i Luksemburžanima), ali u poslednja dva kola mundijalskih kvalifikacija reflektori su upereni ka sedam godina mlađem napadaču, koji pokazuje jednaku glad za golovima.

I – daje ih. Rešio je gostovanje Luksemburgu, dvaput pogodio protiv Azerbejdžana i sačuvao šanse za direktan proboj na Mundijal. Niko ne može da predvidi šta će se desiti 14. novembra u Lisabonu, međutim, svima je jasno da smo u špicu Fjorentine dobili oslonac u napadu za narednu deceniju.

Izabrane vesti

Kako zbog učinka, tako i ponašanja.

Vlahović pokazuje da može da dostigne visok nivo, bude među tri do pet najboljih napadača u Evropi. Demonstrira kvalitet iz utakmice u utakmicu. Već je vrhunski špic. Mentalitet mu je takav da je uvek gladan golova. Radi za ekipu, 'ubica' je u šesnaestercu“, sipa komplimente na račun nekadašnjeg Partizanovog talenta Darko Kovačević, do pre dve godine sportski direktor FSS, u razgovoru za Sportski žurnal.

A ko može bolje da oceni mogućnosti centarfora od – centarfora. Kovačević je važio za jednog od najboljih dok je bio u naponu snage, partije iz Juventusa, Lacija, Sosijedada, Olimpijakosa svedoče kakva je pretnja bio golmanima, a sa pozicije čoveka koji razume materiju smatra da Dušan ostaje na zemlji uprkos milionima koji lete oko njega svaki put kad se povede priča o transferu ili odbijenom ugovoru u Firenci.

Iz njegovih igara vidi se da ga takve priče ne dotiču, niti bi trebalo. Vlahovićev mentalni sklop je takav da ništa ne može negativno da utiče na njega. Karakter mu je takav da se uvek trudi isto, podjednako želi da postigne gol i u Ligi šampiona i na utakmici trećeligaškog ranga. Nije mu bitno da li igra 90, pet ili deset minuta. Bio sam i ja takav, nisam birao utakmice. Napadači uvek zavise od golova“.

Osim Vlahovića, Srbija napred ima i Aleksandra Mitrovića, čak i Luku Jovića, mada su napadači Fjorentine i Fulama kod selektora Dragana Stojkovića u prednosti u odnosu na člana Reala.

„Mitrović i Vlahović su svetski dobri napadači. Luki Joviću je potrebno vremena da se dokaže u Madridu. Duca i Mitar trenutno su zasluženo u prednosti. Važno je da obojica igraju dobro i daju golove u kontinuitetu, u svakoj utakmici pružaju maksimum“, hvali Darko Kovačević i ističe da mu se sviđa postavka sa dva špica. „Slični su igrači (Mitrović i Vlahović, op. au), ali deluju kompatibilno kad su istovremeno na terenu. Mogu bez problema da čine dobar tandem napadača. Hrabro je od Piksija što je odlučio da ih upari i što insistira na ofanzivnoj igri“.

Samo da tako bude i u Lisabonu.



tagovi

Darko KovačevićDušan VlahovićAleksandar MitrovićFSSfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara