(Reuters)
(Reuters)

Izabran je: Paulo Fonseka je prvi izbor za klupu Milana

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 16:40

Između trojice Portugalaca prednost dobio onaj sa iskustvom u italijanskoj ligi

Milanova potraga za novim trenerom privodi se kraju. Odavno se zna da Stefano Pioli napušta klupu velikana sa San Sira po završetku sezone, a prema navodima italijanskih medija na toj poziciji naslediće ga Paulo Fonseka.

Pominjala su se mnogobrojna imena, pre svega Fonsekini sunarodnici Ruben Amorim, kao i Seržo Konseisao koji se u jednom momentu činio kao najrealnija opcija. U igri je bio i Đulen Lopetegi, međutim, navijači ga nisu hteli, govorilo se o Argenticnu Marselu Galjardu, ali pregovori, izgleda, nikad nisu ni započeti, figurirao je jedno vreme i Antonio Konte... Na kraju je izabran Fonseka.

Izabrane vesti

Paulu Fonseki je u poslednjem kolu francuskog prvenstva za dlaku izmakao direktan plasman u Ligu šampiona sa Lilom, klub mu nude nastavak saradnje, koji po trenutnim informacijama stručnjak rođen u Mozambiku neće prihvatiti, iako bi dobio veću platu od sadašnje. Portugalac koji je sedeo na klupi Rome u periodu od dve sezone pre nego što je preuzeo Lil, trebalo bi da se tokom srede sastane sa čelnicima Marselja koji je spremio bolju finansijsku ponudu od ove iz Italije, ali po svemu sudeći, Fonseki je u glavi jedino Milan.

Sa Rosonerima će potpisati trogodišnji ugovor, a iz Milana mu, navodno, garantuju snažan tim koji će biti konkurentan na svim poljima u narednoj sezoni. Trebalo bi da doboije pojačanja na pozicijama desnog beka i napadača. Upravo tog napadača Portugalac bi mogao da povede sa sobom iz Lila, jer je velikan sa San Sira pokazao interesovanje za Kanađanina Džonatana Dejvida.

Fonseka ima iskustvo vođenja ekipe u italijanskoj Seriji A (Roma), stil igre koji forsira je sličan Pijolijevom i period adaptacije u Milanu bi trebao biti minimalan, što je na kraju možda i prevagnulo u odluci čelnika ovog kluba da se opredele upravo za 51-godišnjeg Portugalca.



tagovi

Paulo Fonsekaac milanSerija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara