Alesandar Šćekić (© Star sport)
Alesandar Šćekić (© Star sport)

Izbacio ga iz Evrope, sad hoće da mu uzme bitnog igrača: Zaglebje bi da odvede Šćekića iz Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 18:35

Svesni su Poljaci da je to teška misija...

Na pomen Zaglebja diže se kosa svima u Partizanu, a ove zime možda bi mogla da se podigne rampa za odlzaka Aleksandra Šćekića. Vezista crno-belih visoko se kotira na listi želja kluba iz Lubina koji užurbano traži pojačanja za nastavak sezone, u pokušaju da se pomeri sa razočaravajuće 14. pozicije posle prvog dela šampionata.

S obzirom da ekipa iz rudarskog grada ima jednu od najslabijih odbrana Ekstraklase (36 primljenih golova, koliko i njen sused na tabeli, Gornik Leczna), uprava se rastrčala da „nabavi“ što više novajlija u januarskom prelaznom roku. Pominju se uglavnom štoperi i bekovi, procena je da tu najviše škripi, međutim, u Zaglebju su osetili potrebu i za zadnjim veznim, sposoban da zatvori prilaze kaznenom prostoru, da ekipa uopšte ne dođe u poziciju da bude izložena rafalnoj paljbi. Pogled odgovornih je zastao baš na Šćekiću, jer je identifikovan kao fudbaler koji bi sjajno odgovorio zadacima na tom delu terena.

Izabrane vesti

Poljski mediji navode da je Aleksandar u fizički besprekornom stanju, podsećaju kako je jesenas postigao tri i namestio još dva gola na 27 utakmica i da se savršeno uklapa u traženi modelu Lubina. Jedino što je i njima jasno da će teško uspeti da ga dobiju, svesni da je reč o reprtezentativcu Crne Gore i manje-više redovnom igraču u rotacijama trenera Aleksandra Stanojevića. Otvoreno je pitanje koliko bi obeštećenje tražio Partizan, ali ako se zna da su u Lubinu najviše u istoriji potrošili 500.000 evra (na kupovinu Filipa Staržinskog iz Lokerena leta 2016) deluje malo verovatno da Šćekić krene put Poljske.

Tamo bi se borio za opstanak, u Beogradu za duplu krunu i još koju evropsku utakmicu, ako se prođe praška Sparta, zbog čega se postavlja i pitanje Šćekićevih ambicija. Teško je očekivati da bi tek tako napustio crno-bele, ima ugovor do juna 2023, a sve posle nagoveštaja iz Humske da u situaciji kad Parni valjak juriša ka tituli svi žele da ostanu.

Zbog toga su u klubu koji je leta 2016. eliminisao baš Partizan spremili alternativnu opciju. Ako ne budu mogli do Šćekića, njihova meta postaće Lako Takač, član Slavije iz Praga, ali njegov problem je što su ga čitau jesen 2021. mučile povrede, zbog kojih je odigrao samo dve utakmice.


tagovi

ZaglebijeFK PartizanAleksandar ŠćekićZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara