Foto: AFP, Reuters
Foto: AFP, Reuters

Izdah olakšanja za Ćavija: Barsa registrovala četvoricu novajlija

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 00:41

Plus Dembelea i Roberta, izvisio samo Kunde

Izdah olakšanja na Nou Kampu. Đoan Laporta izvukao je još jednog keca iz rukava, sve u nameri da Barselona bude što konkurentija u predstojećoj sezoni. Ponovo je prvi čovek katalonskog kluba povukao radikalan potez, odrekao se još jednog dela budućih prihoda i uspeo da registruje letošnja pojačanja, sve osim jednog – Žila Kundea.

Smeši se Ćavi, imaće na premijeri nove sezone znatno jači tim od onog koje je imao jutros, pošto je Barselona registrovala četvoricu od pet novajlija, pride i Serđija Roberta i Usmana Dembelea, sa kojima je tek naknadno obnovila ugovore.

Izabrane vesti

To znači da će talentovani katalonski stručnjak za današnji meč na Nou Kampu protiv Rajo Valjekana pored pomenutog dvojca koji je već neko vreme u klubu na raspolaganju imati Roberta Levandovskog, Franka Kesija, Andreasa Kristensena i Rafinju. Sve osim Žila Kundea, jer mesta za sve nije bilo i jednog su Katalonci morali da "žrtvuju", a kako doskorašnji štoper Sevilje zbog nedavne povrede još nije u potpunosti spreman, izbor je pao upravo na njega.

Dakle, Francuz će morati da pričeka još malo, dok neko od njegovih saigrača ne pristane na smanjenje plate ili se pak Barselona nekoga od njih ne reši u međuvremenu. Lista za "odstrel" je poduža i na njoj se nalaze Samuel Umtiti, Martin Brajtvajt, Seržinjo Dest, Frenki de Jong, a ne treba isključiti ni odlaske Pjera Emerika Obamejana i Memfisa Depaja na čijim transferima rade Čelsi, odnosno Totenhem i Juventus.

Na kraju, ruku spasa klubu bi mogli da pruže i kapiteni, Đerar Pike i Serhio Buskets sa kojima se već pregovara o finansijskoj žrtvi. Kako bilo, Barselona je ostvarila ono što je zamislila i praktično sa svim raspoloživim snagama izlazi na megdan Raju.


tagovi

BarselonaRobert LevandovskiŽil KundeFrank KesiAndreas KristensenRafinja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara