Žoao Feliks (© Reuters)
Žoao Feliks (© Reuters)

Izgleda da je Feliks nesrećan: Odneo krizu iz Madrida u London

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 14:43

Atletiko bez njega prodisao, a Čelsi se muči

Kvalitetan jeste, a izgleda i da je malerozan. Tražio je Žoao Feliks izlaz iz stega Dijega Simeonea, izgledalo je da ga je našao odlaskom u Premijer ligu, samo se čini da mu u Londonu ide jednako kao u Madridu – loše.

Pozajmica Portugalca trebalo je da usreći samog igrača i Čelsi, a ispalo je da otkako je stigao u novu sredinu ne zna za pobedu. Mali je broj utakmica za konačan sud, ali u početne četiri utakmice se nije radovao. Naprotiv, zasad je sve na Stamford bridžu za njega košmar.

Izabrane vesti

Avantura je počela crvenim kartonom na debiju protiv Fulama, nastavila se samo nerešenim rezultaotm u još jednom gradskom duelu sa Vest Hemom – na kome je, doduše, nekadašnji biser Benfike postigao prvenac – a produbila porazom od Sautemptona u minulom prvenstvenom kolu. Između dva duela u borbi za bodove Feliks je igrao prvi meč osmine finala Lige šampiona u Dortmundu, i i tu je poražen (0:1), uz napomenu da nije imao ni sreće, pošto je pogodio prečku i imao još jednu zrelu priliku.

Jedini put kad je sastav Grejema Potera dobio utakmicu u 2023. Feliks nije bio u timu, zbog posledica isključenja na meču sa Fulamom propustio je susret sa Krstial Palasom (1:0),.

Ispostavilo se da je Žoao Feliks odneo krizu sa sobom na Ostrvu, jer je Atletiko bez njega prodisao. Otkako ga je napustio, odigrao je osam utakmica i na njima pretrpeo samo poraz. Ruku na srce, u baš zahtevnom meču, od Reala u četvrtfinalu Kupa kralja i to na produžetke (1:3), a bio je konkurentan i dugo vodio.

Na preostalih sedam, bez Feliksa, jeste grešio protim timova iz donjeg doma (Almerija i Hetafe po 1:1), ali je i značajno napredovao u odnosu na jesenji deo sezone, tako što je savladao Levante u kupu (2:0), a Valjadolid (3:0), Osasunu, Seltu i Atletik Bilbao (sve po 1:0) u prvenstvu.

Dijego Simeone se vratio nekadašnjem stilu. Žoao Feliks nije.


tagovi

Žoao FeliksAtletiko MadridČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara