Nikola Trajković (©MN Press)
Nikola Trajković (©MN Press)

Izostanci nisu izgovor – Radnički bez prava na kiks

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 10:09

Nišlije desetkovane, ali pod imperativom pobede, dočekuju uvek neugodni Javor (17.00 - TV Arena sport 6)

Dobro poznato osećanje. Sažeto u jednu reč - moranje! Praktično čitave sezone, još od ona četiri vezana poraza na startu, Radnički igra pod imperativom, sa mačem nad glavom, ali ako je za neku utakmicu bespogovorno važilo da ne postoji pravo na kiks, onda je to ova protiv Javora (17.00).

Dogorelo je do nokata, Nišlije su zakucane za pretposlednju poziciju na tabeli Mozzart Bet Superlige, imaju četiri boda manje od današnjeg rivala koji je jedan od direktnih konkurenata u borbi za opstanak. Loše su počele drugi deo sezone, u Kragujevcu je konačan rezultat (2:3) bio čak i bolji od ukupnog utiska.

Izabrane vesti

Naposletku, još od 22. oktobra i trijumfa u Lučanima, Radnički je jedinu pobedu u prvenstvu zabeležio protiv Partizana, a poslednji put sa Nikolom Trajkovićem na klupi Nišlije su na Čairu slavile 17. septembra protiv IMT-a. Pre ravno pet meseci!

Javor je vezao četiri uzastopna poraza u šampionatu, tačno toliko ih ima i na prethodnim gostovanjima. Ostao je ove zime bez napadačkog tandema Ibrahim Tanko - Petar Gigić, ali je tokom minule sedmice kao zamena u Ivanjicu stigao korpulentni Jamajčanin Trivante Stjuart iz Salernitane. Jesenas, podsetimo, slavio je u Ivanjici minimalnim rezultatom, iako je Radnički u sudijskoj nadoknadi imao veliku priliku preko Bazila Jamkama, ali je Manojlović odbranio.

To da jedna nevolja nikad ne dolazi sama na Čairu su u poslednje vreme apsolvirali. Tako i pred ovu utakmicu, Trajković ima brojne kadrovske probleme. Jamkam i Belaković se još nisu oporavili, Kolins Faj se povredio u Kragujevcu, odmah nakon utakmice lekarima se požalio i Edmund Ado, Vasilije Bakić doživeo je prelom ruke i završio u gipsu...

Trenutak jeste delikatan, ne samo kada je ova utakmica u pitanju, već, rekao bih, nekoliko narednih, jer su nam protivnici sve direktni konkurenti u borbi za opstanak. Čeka nas rival sa trenerom koji i te kako zna da igra na rezultat. Iza nas je teška nedelja, bilo je treninga na kojima smo mogli da računamo na samo 13, 14 igrača, i zbog toga morali da redukujemo neke planove. Ali, nema izgovora, oni koji istrče na teren, moraju da znaju da su tu sa razlogom, da nose superligaški dres kluba sa velikom tradicijom i to moraju da opravdaju. Vežbali smo ofanzivne principe, moramo da se ’uhvatimo’ za poslednjih dvadesetak minuta utakmice u Kragujevcu. Moje mišljenje je da nam je potrebna jedna pobeda da nam podigne samopouzdanje i da će nakon toga sve krenuti kako želimo“, istakao je Nikola Trajković u najavi utakmice.

Imajući u vidu nuždu zbog pobrojanih povreda, ali i isticanje završnice utakmice u Kragujevcu kao pozitivnog primera, treba očekivati brojne kadrovske, možda i formacijske promene, a u timu od početka verovatno Mesarovića, Bamidelea, Vukića, Petkovića...

Javor ima veliki broj igrača koji su već dugi niz godina u Superligi i tim koji tradicionalno igra čvrst fudbal, kome se teško probijaju linije i daju golovi. Međutim, mi u ovom momentu nemamo prava da tražimo bilo kakav alibi, jednostavno, kako znamo i umemo moramo da pobedimo. Ove nedelje smo stvarno radili dobro, pokušali smo da ispravimo te greške koje smo pravili u Kragujevcu, ni ta utakmica nije bila nimalo laka. Daćemo svoj maksimum, svi mi koji budemo na terenu ne smemo biti dobri samo 20 ili 30 minuta, već od od prvog do poslednjeg koncentracija mora biti na najvišem nivou i nadam se da ćemo se radovati pobedi, a sa njom da onda uhvatimo zalet za naredne mečeve“, poručio je Andrija Luković, jedno od zvučnijih zimskih pojačanja Nišlija.

MOZZART BET SUPERLIGA - 21. KOLO

Subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Dragović 9, Kanga pen 40, Endiaje 81/

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

/Severina 25, Kovačević 45, Zahid 67p, Kastiljo 86, Goh 90 - Radočaj 49, M.Luković 81/

Čukarički - Železničar 2:1 (0:1)

/Docić 74, Stojanović 87 - Grgić 44/

Nedelja

13.00: (3.20) Radnički 1923 (3.40) Vojvodina (2.25)

15.00: Spartak - Mladost

17.00: (1.95) Radnički Niš (3.50) Javor (3.90)

18.00: (1.35) TSC (4.90) Radnik (9.50)

Ponedeljak

17.00: (2.20) Voždovac (3.35) Napredak (3.35)



tagovi

Nikola TrajkovićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara