Takumi Minamino (@Reuters)
Takumi Minamino (@Reuters)

Japan sa Minaminom napada neprobojni bedem Saudijaca u Džedi, za Kinu biti ili ne biti

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 10:13

Azijske kvalifikacije za Mundijal u Kataru: Napadač Liverpula biće najveća opasnost po gol domaćina koji su u seriji od sedam pobeda, a samo su jednom primili gol za 630 minuta

Kvalifikacije za Mundijal u Katru biće u žiži narednih sedam dana. Danas je na programu kompletno treće kolo u Aziji. Biće velika borba za četiri mesta koja vode na najveće fudbalsko takmičenje krajem naredne godine.

Po dve najbolje selekcije iz obe grupe idu direktno u Katar, dok će trećeplasirane reprezentacije da igraju baraž. Zasad su Iran u Grupi A i Australija i Saudijska Arabija u Grupi B najviše pokazali, imaju maksimalnih šest bodova.

Izabrane vesti

Derbi dana u Džedi igraju Saudijska Arabija i Japan (19.00). Domaćin ima obe pobede u prva dva kola, ali rivali Oman i Vijetnam nisu te snage kao Japanci. Gosti su napravili veliki kiks na startu poslednje runde kvalifikacija kada su na svom terenu poraženi od Omana (0:1). Ipak, usledio je trijumf u Kini (1:0), pa se lakše diše za izabranike selektora Hajimea Morijašija.

19.00: (3,35) Saudijska Arabija (2,90) Japan (2,30)

Francuski stručnjak na klupi Saudijaca Erv Renar ne može da računa na najjači sastav u derbiju trećeg kola Grupe B. Nedostajaće Abdulah Otaif, Salem Al Davsari i Mohamed Al Breik. Renar se vratio u reprezentaciju Abdulrahmana Al Aboudu, dok je debitantski poziv dobio Husain Kasema.

Dobra vest za Japance je da je zdrav napadač Liverpula Takumi Minamino. Doduše, prošle polusezone igrač na pozajmici u Sautemptonu ne igra mnogo kod Jirgena Klopa zbog jake konkurencije u velikanu sa Enfilda. Vezista Ao Tanaka pozvan je u najbolju selekciju posle odličnih partija na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je domaćin stigao do polufinala.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Saudijska Arabija je u seriji od sedam pobeda, od toga šest u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Za tih 630 minuta mreža ove selekcije se zatresla samo jednom, i to u trijumfu protiv Vijetnama (3:1). Ove dve reprezentacije igraju mečeve na mali broj golova. Poslednje dve utakmice su završene rezultatom 1:0, a slavili su po jednom domaćini. Japanci su dobili Saudijsku Arabiju pre nešto više od dve i po godine u osmini finala Azijskog kupa. Japanci imaju tri pobede u prethodnih četiri međusobnih duela.

17.00: (1,75) Kina (3,40) Vijetnam (4,70)

Kina će Vijetnam da dočeka na neutralnom terenu u Šarjahu, u Ujedinjenim Arapskim Emittima (19.00). Obe selekcije nemaju ni bod, pa im je ovaj meč biti ili ne biti. Velika ulaganja u kineski fudbal poslednjih godina nisu dala rezultate, nema talenata, domaćih igrača kadrih da nose selekciju. Kinezi su daleko od plasmana na Svetsko prvenstvo. Za Kinu igraju Brazilac Elkeson i Englez Tajas Brauning, fudbaleri Guangdžoua.

18.45: (3,80) UAE (3,00) Iran (2,05)

Ujedinjeni Arapski Emirati dočekuju Iran u Dubaiju (18.45). Gosti su lideri Grupe A sa maksimalnih šest bodova, bez primljenog gola. Domaćin ima dva remija i vidi šansu da iznenadi favorita za odlazak na Mundijal u Kataru.

13.00: (1,33) Južna Koreja (4,00) Sirija (10,0)

Južna Koreja sa zvezdom Totenhema Hjeung Minon Sonom je veliki favorit danas (13.00) u Seulu protiv Sirije. Domaćin ima četiri boda i pobeda mu je neophodna da bi zadržao priključak za Iranom, liderom Grupe A. Korejanci nisu primili gol za 180 minuta, ali su samo jedan postigli, dovoljan za tri boda protiv Libana prošlog meseca. Gol je delo veziste Čang Hona Kvona, fudbalera Suvona.


tagovi

fudbalska reprezentacija Japanareprezentacija Južne KorejeReprezentacija KineKvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara