Džon Herdman (© Reuters)
Džon Herdman (© Reuters)

Jeste li stvarno rekli da ćete j... Hrvate? Da, da, rekao sam! Moji igrači moraju da budu neustrašivi

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 17:27

Selektor Kanade o spornoj izjavi

Ovo je sport, a ne dom kulture. I svako ko se bavio bio fudbalom, bilo nekim drugim sportom, kazaće vam da je upotrebio i mnogo teže reči od Džona Herdmana, samo što ih je selektor Kanade izgovorio dok su kamere i mikrofoni bili uključeni, pa su svi mogli da čuju šta je govorio igračima posle poraza od Kanade.

Tad ih je okupio u krug i u želji da ih podstakne da u preostala dva kola grupne faze osvoje bod(ove) kazao „j... Hrvate“.

Izabrane vesti

Izjava je postala viralna, a u Zagrebu i ostalim hrvatskim gradovima su je protumačili i kao potcenjivanje aktuelnog vicešampiona sveta, zbog čega su od 47-godišnjeg stručnjaka zatražili dodatno pojašnjenje.

Odlično pitanje. Da, rekao sam to. Takve stvari govorite u trenucima strasti kako biste nadahnuli svoju ekipu. Kad su me pitali šta sam govorio u krugu među igračima, iskreno sam odgovorio“, istakao je Herdman.

Svestan je da su njegove reči izazvale buru, međutim, ističe da mu nije bila namera da uvredi protivnika s kojim će se sastati 27. novembra od 17 časova.

Nije tu baš bilo poštovanja za hrvatski narod i hrvatsku reprezentaciju. Dobro razumem gde se nalazimo. Na svetskoj smo pozornici, ali došli smo na najviši nivo i pokušavam da uverim igrače da budu neustrašivi, da pokažu sve što znaju“.

Selektor Kanade je ostao dosledan stavu iznetom posle premijernog susreta sa Belgijom u kome su njegovi izabranici ostavili dobar utisak, uprkos porazu.

Nisam hteo da pokažem nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, međutim, na kraju je to način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora da poseduje ako želi tri boda protiv jedne od najboljih ekipa sveta. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je deo nove Kanade“, dodao je Džon Herdman.


tagovi

Reprezentacija KanadeMundijalKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara