Miloš Jojić postiže gol protiv Mladosti (© Star sport)
Miloš Jojić postiže gol protiv Mladosti (© Star sport)

Jojić svestan dramatične završnice: Ušli smo u ludilo, sve mogli da prospemo za minut

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 11:48

Partizan bez najboljeg asistenta Superlige u Subotici

Tri boda se pišu, igra zaboravlja, a kraj meča sa Mladosti opominje. Dešavanja od četvrtka veče u Humskoj 1 možda deluju Partizanovim fudbalerima kao savršena platforma za osvajanje titule.

Dobili su meč pod moranjem, posle strahovitog pritiska u glavama usled poraza u večitom derbiju, ostali na čelu tabele i prošli nekažnjeno za propuspte ispoljene u završnici, kad su dozvolili ekipi iz Dragačeva da se vrati u igru, a potom je častili zicerom za izjednačenje.

Izabrane vesti

Svesni su da su petak mogli da dočekaju kao drugoplasirani na superligaškoj tabeli i deluje da im je to upozorenje dovoljno pred nastavak sezone.

Najbitnije da smo osvojili tri boda. Znali smo da nas, posle onakvog derbija, očekuje izuzetno teška utakmica, psihički i emotivno smo bili ispražnjeni, ali kontrolisali smo meč sve vreme, postigli gol, a posle je i bilo lakše da se igra. Dali smo i drugi gol i onda ušli u neko „ludilo“ poslednjih deset minuta, primili smo gol, samo što smo krenuli s centra, gosti su imali stopostotnu šansu. Zbog nedostatka komunikacije, mogli smo da prospemo sve za jedan minut“, samokritično rezonuje Miloš Jojić.

Partija u Humskoj možda je pokazala da Partizan baš i nema dovoljno rezervne snage, dva podjednaka tima kako to voli da kaže trener Aleksandar Stanojević. Primera radi, kad je izveo sa terena nosioce igre (Natha, Meniga, Markovića i Rikarda) igra lidera na tabeli postala je bledunjava, otvorio se prostor gostima koji su mogli do boda da je Nemanja Obradović pogodio neposredno posle gola Milana Bojovića.

Nije ovo prvi put da dolazimo u ovakvu situaciju. Doduše, nije ih ni bilo mnogo, ali fudbal je nepredvid. Trenutak nepažnje može da te kazni, zato bi trebalo da budemo srećni i zadovoljni posle ove utakmice, jer smo sačuvali prednost“.

A sve je delovalo skoro rutinski za Parni valjak. Pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena dao je dva gola, uz napomenu da je autor tog drugog Miloš Jojić.

Uvek sam isticao ekipni ispred ličnog učinka, jer kad tim igra dobro, pobeđuje, daje golove, onda će se svako od nas i upisati u strelce i biti asistent. Zato moram da se zahvalim saigralima, dosad smo u prvenstvu i Evropi igrali veoma dobro, dali smo dosta, primili malo golova. Istakao sam se asistencijama i golovima, ali ima još mnogo da se igra. Imam neke ciljeve na kraju prvenstva, ali jedini zajednički cilj je titula“, dodao je najbolji asistent Superlige, koji zbog žutih kartona neće moći da igra na nedeljnom gostovanju u Subotici.

Zato se Grobari nadaju kako će na još jednom zahtevnom susretu Rikardo Gomeš nastaviti da trese mreže. Opet je Afrikanac bio čovek koji „otvara“ rivala, kao što je bio slučaj u Nišu ili protiv Sparte ovog proleća.

Kontrolisali smo igru od prvog poluvremena. Propustili smo dosta prilika i na kraju smo i primili gol, poslednji minuti su bili takvi, ali smo zaslužili pobedu i bilo bi još bolje da nismo propustili neke šanse“, dodao je prvi strelac Partizana, i sam sebičan u nekim situacijama. „Znamo da je meč gotov tek kad čujemo poslednji sudijski zvužduk. U svakom trenutku možemo da primimo ili postignemo gol, ova utakmica je bila neizvesna do kraja, ali dobro je da smo pobedili“.


tagovi

FK PartizanMiloš JojićRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara