Ivan Jovanović (©Reuters)
Ivan Jovanović (©Reuters)

Jovanovićev PAO preživeo Pirej: VAR poništio gol Olimpijakosa u nadoknadi

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.23. | 21:56

Posle više od 100 minuta velikog grčkog derbija - 0:0

Uspeo je Ivan Jovanović da trgne svoje fudbalere i posle ispadanja iz kupa i dva vezana poraza u prvenstvu Grčke vratio ih na pobednički put u duelima sa Panaitolikosom (6:1) i Lamijom (3:0), a ove subote srpski trener i njegovi fudbaleri imali su jedan od najtežih mogućih ispita - veliki derbi sa Olimpijakosom. Iako su crveno-beli slabo ušli u sezonu, uspeli su da se serijom mečeva bez poraza započetom još u oktobru vrate u šampionsku trku. I za njih je takmičenje u kupu verovatno završeno, posle 0:3 protiv AEK-a u prvom polufinalnom duelu, iz Evrope su odavno ispali, pa će sve karte baciti na odbranu titule, odnosno osvajanje četvrte u nizu.

I, malo je nedostajalo da se Olimpijakos posle večerašnjeg okršaja približi najvećem rivalu na samo dva boda zaostatka, koliko kaska i AEK, ali uz utakmicu manje. Ipak, pogodak rezerviste Mariosa Vrousaija u 89. minutu poništen je nekoliko minuta kasnije nakon što je portugalski arbitar Žoao Pinjeiro pogledao snimak. Ostalo je 0:0, na radost trećeg atinskog velikana.

Izabrane vesti

Radovaće se večeras u žuto-crnom delu Atine jer imaju priliku da preuzmu tron, ali zadovoljni mogu da budu i Zeleni. Panatinaikos je veći deo velikog derbija bio u podređenom položaju, međutim, ofsajd Jusefa El Arabija u začetku akcije koja je dovela do gola spasao je Panatinaikos.

Odluka portugalskog sudije razbesnela je domaćine na stadionu Karaiskaki, a posebno predsednika Olimpijakosa, Evangelosa Marinakisa, koji je u naletu besa sišao na teren i upustio se u žustru raspravu sa sudijom. Prekid je potrajao nekoliko minuta, pa se nadoknada drugog poluvremena igrala sve do 104.

Golova, ipak, nije bilo.



tagovi

GrčkaPanatinaikosOlimpijakosIvan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara