Junak Javora na prolećnoj premijeri: Čast je biti prvi golman među najboljima

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.02.23. | 09:16

Strahinja Manojlović već na debiju za Ivanjičane privukao značajnu pažnju

Nova godina i novi izazovi doneli su mladom golmanu Strahinji Manojloviću priliku da se okuša na superligaškoj sceni, a član Javora već na debiju uspeo je da privuče pažnju odličnim izdanjem i ponese epitet igrača 20. kola Mozzart Bet Superlige. Momak rođen 2002. godine u Zvorniku uspeo je da se u dresu Ivanjičana predstavi na odličan način i da u dobroj meri doprinese važnoj pobedi na gostovanju novosadskoj Mladosti (3:2).

Iako je dva puta bio primoran da vadi loptu iz mreže, izuzev golova iz penala i rikošeta kod kojih je bio nemoćan, odbranama u međuvremenu uspeo je da materijalizuje sve što su njegovi saigrači uradili u ofanzivi, te je Javor pobedom nad direktnim konkurentom u borbi za opstanak napravio dragoceni iskorak u odnosu na opasnu zonu.

Izabrane vesti

"Utakmica u Novom Sadu bila je veoma bitna za nas, posebno jer smo igrali sa direktnim rivalom u borbi za opstanak. Pobeda nam znači kako zbog dragocenih bodova koje smo osvojili tako i zbog samopouzdanja pred naredne izazove s obzirom na to da svaki sledeći nosi bodove koji bi mogli da budu ključni u trci u kojoj učestvujemo", rekao je Manojlović za Mozzart Sport.

Čuvar mreže Ivanjičana ekipi se priključio pre dve nedelje kada je opremu Grafičara zamenio Javorovom i odmah je pokazao da je spreman za iskušenja koja nosi elitni rang domaćeg fudbala.

"Tu sam nešto više od deset dana i već se uveliko osećam kao deo tima. Saigrači su me prihvatili, uz to imao sam i sjajan debi. Epitet igrača utakmice i kola dodatni mi je motiv da radim i napredujem. Bio sam ranije u drugim konkurencijama deo tima kola, ali ovo je stepenik više, posebno jer sam izabran i za najboljeg među najboljima. Pročitao sam podatak da sam prvi golman koji je osvojio ovu nagradu što me čini dodatno ponosnim".

Početak debitantskog susreta nije obećavao rasplet kakav je usledio. Penal za domaćina u 16. minutu u vođstvo je pretočio Novica Maksimović.

"Penali su na neki način lutrija. Većina ekipa ih analizira, ali je opet nemoguće sve predvideti. Pokušao sam da po osećaju pročitam gde će rival poslati loptu, ali nisam uspeo. Ne mogu baš da se pohvalim zapaženim učinkom kada su jedanaesterci u pitanju tokom prošlosti. Ipak, kao i cela ekipa, izdigao sam se i sa svakom narednom intervencijom mi je raslo samopouzdanje. Kada sam pri rezultatu 2:1 skinuo loptu sa gol-linije osećao sam se nesavladivo. Čitava ekipa pokazala je mentalnu snagu i stabilnost, što najbolje oslikava podatak da smo za manje od 20 minuta uspeli da preokrenemo rezultat".

Golovima Gigića, Kembela i Ratkovića, Javor je stekao značajnu prednost, međutim neizvesnost je u 82. minutu vratio Manojlovićev doskorašnji saigrač i još jedan debitant u Mozzart Bet Superligi Jovan Mituljikić.

"Imali smo dve stopostotne šanse, rezultat je mogao da bude i ubedljiviji, međutim, pošto smo primili drugi gol prioritet je bio da se odbranimo što nije bilo lako. Odoleli smo, izdržali pritisak koji nosi važnost osvajanja sva tri boda i upotpunili premijeru. Čuo sam se posle utakmice sa Mituljikićem, u šali sam ga pitao da li je moguće da mi je dao onakav gol. Čestitali smo jedan drugome na debiju i poželeli uspeh u nastavku sezone".

Mladi golman pored odličnog prvog koraka u elitnom domaćem takmičenju svestan je da mu tek predstoje iskušenja i dokazivanje, međutim upravo strpljenje i marljivost ističe kao adut uz osvrt na dosadašnji fudbalski put.

"Prilika da se predstavim superligaškoj publici došla je kao nagrada za dosadašnji trud, ali sam svestan da izazovi tek predstoje. Po prelasku iz Bijeljine i Zvijezde 09 u Mačvu imao sam peh na početku sezone i povreda me je omela da se u potpunosti i na najbolji način predstavim, ipak Bojan Jorgačević me je primetio i pozvao u Grafičar gde sam se vratio na željeni kolosek. Branio sam, učio i usledio je poziv Javora. Poziv iz Ivanjice predstavljao je čast i potvrdu da sam na pravom putu, znao sam da je to najbolja opcija za mene".

U novoj sredini Manojlovića su dočekala brojna poznata lica.

"Sa Kristijanom Tojčićem se poznajem veoma dugo, pratimo se kroz karijeru, od Zvijezde 09, preko Mačve do Javora. Poznajem iz prethodnih klubova i Gigića, Adamovića i Ilića. Svi oni pomogli su mi da se brže adaptiram, a na sjajan način prihvatili su me i ostali saigrači. Takođe, među golmanima vlada odlična atmosfera, konkurencija je zdrava, bodrimo jedni druge i napredujemo kroz zajednički rad".

Pobeda na prolećnoj premijeri uticala je da se Javor od Mladosti i opasne zone udalji šest bodova, ali je Manojlović svestan da je još mnogo posla pred njim i saigračima.

"Sav fokus je na opstanku u ligi. Svesni smo da je praktično svaki susret koji sledi poput eliminacionog i iz te perspektive vrlo motivisano ulazimo u dalje izazove, a pobeda je svakako dodatno uticala na samopouzdanje pred utakmice koje nas očekuju počev već od nedeljnog gostovanja Spartaka", rekao je čuvar mreže Ivanjičana i igrač 20. kola Mozzart Bet Superlige.



tagovi

Strahinja ManojlovićJavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara