Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Junior ne gubi u Barankilji od Independijente Medeljina

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.08.22. | 23:07

Kolumbija: Derbi sedmog kola Klausure igra se na stadionu Metropolitano Roberto Melandes

Opšte je poznato da se u kolumbijskoj ligi svakog vikenda odigrava barem jedan duel između klubova G7, iliti Velike sedmorke i on se u većini slučajeva proglašava mečom kola. Ovoga puta epitet najuzbudljivijeg okršaja imaće duel između Juniora i Independijentea iz Medeljina, koji je na programu noćas (02.45) na stadionu Metropolitano Roberto Melandes u Barankilji.

Posle šest odigranih rundi, gde su čak četiri puta remizirali uz zabeleženu pobedu i poraz, Moćnici sa planine ne žele da ispuste još bodova i u Barankilju dolaze se nadom da će slomiti Ajkule, koje već znaju kako je izgubiti kod kuće u formatu Klausura.

Izabrane vesti

Ipak, Junior je taj koji ima nešto bolju situaciju i trenutno se nalazi među osam najbolje plasiranih timova na tabeli, sa osam osvojenih bodova. Međutim, tim ima samo jedan bod prednosti u odnosu na Patriotas, koji je na devetoj poziciji, ali isto tako i u odnosu na noćašnjeg rivala, koji se zbog lošije gol-razlike nalazi na desetom mestu. Poraz u ovoj utakmici može da izbaci Ajkule iz zone kvalifikacije za doigravanje. Njihova kampanja je do sada oscilirala u takmičenju, sa dve pobede, dva remija i dva poraza.

Posle niza bez poraza u poslednjim rundama, Junior je ponovo izgubio u prethodnom kolu i to pred svojom publikom od Onse Kaldasa. Tim Huana Kruza Reala imao je dosta poteškoća u napadačkom aspektu, iako je loptu držao u svom posedu gotovo 70% vremena, ali se suočio sa protivnikom koji je bio apsolutno aktivan i bez većih poteškoća je uspeo da se nosi sa ofanzivnim naletima protivnika. Junior je tokom meča imao 13 udaraca, ali samo četiri u okvir gol, od kojih je jedan završio u mreži Edera Čauksa. Ipak, gosti iz Manizalesa su do poslednjeg zvižduka imali bolju koncentraciju i pregled situacije, što im je omogućilo da u sudijskoj nadoknadi dođu do čitavog plena golom Marlona Pijedraita koji je postavio konačnih 2:1. Junioru je ovo bio prvi poraz kod kuće, a pre toga je pobedio u dva meča koje je igrao kao domaći tim, savladavši prvaka ovogodišnje Aperture Atletiko Nasionala sa 3:1 i Independijente Santa Fe sa 2:0.

02.45: (1,82) Junior (3,30) Independijente Medeljin (4,40)

Sa druge strane, Independijente Medeljin se nalazi na 10. mestu sa sedam poena, i eventualan pozitivan rezultat iz noćašnjeg okršaja stavilo bi ga u zonu klasifikacije za narednu rundu takmičenja. Međutim, njihov dosadašnji učinak je bio poprilično loš i u prvih šest odigranih kola imali su samo jednu pobedu, pored jednog poraza i četiri remija, uz šest postignutih i šest primljenih golova. Moćnici izlaze na ovaj meč sa nizom od četiri meča bez pobede i od početka formata Klausura, još uvek nisu pobedili u gostima, gde su imali dva remija i poraz, uz tri postignuta i četiri primljena gola.

Trener gostiju, David Gonzalez imao bi samo jedan izostanak u odnosu na poslednje mečeve, a to je Migel Monsalve, koji je sa reprezentacijom Kolumbije do 20 godina. Treba napomenuti da ni Danijel Tores ni Džordi Monroj još nisu ovlašćeni da igraju, zbog problema sa administracijom. Posle 16. avgusta, stručni štab će moći da računa na ove igrače.

Kolumbijsku ligu poslednjih godina krasilo je prisustvo značajnih igrača iz celog sveta koji završavaju u lokalnom fudbalu. Ipak, nema sumnje da je povratak Karlosa Bake u Junior Barankilju posle uspešne misije po Evropi jedan od najvećih poslova u istoriji kolumbijskog elitnog ranga. Njegovi nastupi u timovima najvišeg nivoa, pored doprinosa reprezentaciji, daju Ligi iskorak u kvalitetu, što je pravi luksuz u Južnoj Americi.

Iako je ekipa iz Barankilje izgubila na svom terenu u prošlom kolu, to je tim koji kada igra pred svojom publikom ima izvanredan ofanzivni volumen, veći posed lopte i napada veoma agresivno. Pre poraza od Onse Kaldasa, Junior je pobedio u poslednjih pet utakmica kao domaći tim i sigurno ove noći ima dobre izglede za novi trijumf.

Kroz istoriju kolumbijske lige, Junior i Independijente Medeljin su se susreli 204 puta, uz 87 pobeda za tim iz Barankilje, naspram 57 za Moćnike iz Antiokije i 60 remija.

Što se tiče novije istorije okršaja između ova dva tima, Junior je pobedio u četiri od poslednjih šest utakmica protiv Independijentea. To je njegov najduži niz pobeda protiv ovog rivala na turniru u ovom veku. DIM nije pobedio tim Ajkula na Metropolitanu od prve utakmice četvrtfinala 2018. godine, odnosno ima samo jednu pobedu u Barankilji na 15 minulih gostovanja. Independijente je te 2018. pobedio golom Didijea Morena, koji će noćas nastupiti za suprotni tabor. Od tada je gostovao pet puta na Roberto Melandesu, i sve pobede odneo je domaći tim.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) - 7. KOLO

Subota

Bukaramanga - Union Magdalena 1:0 (1:0)

/Moreno 8/

Kortulua - Petrolera /u toku/

Nedelja

00.30: (2,20) Santa Fe (3,05) Tolima (3,35)

02.45: (1,82) Junior (3,30) Independijente Medeljin (4,40)

23.00: (2,15) Jaguares (3,00) Pereira (3,50)

Ponedeljak

01.05: (3,15) Agvilas (2,95) Miljonarios (2,35)

03.10: (2,15) Deportivo Kali (3,05) Deportivo Pasto (3,50)

22.15: (1,75) Onse Kaldas (3,30) Patriotas (4,80)

Utorak

00.20: (2,05) La Ekidad (3,05) Amerika Kali (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Independijente MedeljinJunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara