Rekordna prodaja PSV Ajndhovena! Mančester prevaren - Kodi Gakpo zvanično na Enfildu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.12.22. | 22:49

Redsi ekspresno prevarili konkurenciju i doveli odličnog napadača, što su potvrdili i Filipsovci

Bum na Ostrvu! Liverpul je napravio ozbiljan preokret u slučaju transfera napadača PSV Ajndhovena Kodija Gakpoa i zvanično ga doveo u svoje redove. Reprezentativcu Holandije do večeras je bio najbliži Mančester Junajted, ali je ključni manevar napravio njihov ljuti Rival i ispred nosa im odneo veliko pojačanje!

To su potvrdili i na Filps stadionu, gde su nisu želeli da otrkiju detalje, ali su poručili da je u pitanju rekordna klupska prodaja. Do sada je rekord držao Irving Lozano, čiji je transfer u Napoli iznosio 45.000.000 evra. Holandski Telegraf piše da je u pitanju suma od 50.000.000 evra.

Izabrane vesti

"PSV i Liverpul su postigli su dogovor oko transfera Kodija Gakpa. Ovaj napadač će uskoro putovati u Englesku, gde će biti podvrgnut neophodnim formalnostima pre završetka posla. Oba kluba se neće oglašavato o visini transfera, ali u pitanju je rekordan transfer kada je u pitanju PSV", rekao je generalni menadžer.

Liveprul je povezivan sa transferom ovog napadača još u martu, kada se pisalo da su vođeni ozbiljni pregovori između dve strane. Gakpo je skrenuo pažnju na sebe odličnim partijama i sa tri postignuta gola na Mundijalu u Kataru. Po profilu takođe odgovara onome što je neophodno ekipi Jirgena Klopa, a to je napadač koji je dosta sličan Luisu Dijazu i Dijegu Žoti, u smislu da može da pokriva više pozicija u navali.

Kodgi Gakpo ima neverovatne brojke u ovoj takmičarskoj godini. Na 34 meča za klub i reprezentaciju postigao je 18 golova i zabeležio isto toliko asistencija. Najveći broj mečeva je odigrao na mestu levog krila, ali je pokazao da podjednako može da bude opasan i kao klasičan špic. Ovo je bio idealan trenutak da sve to napalati u karijeri.

Liverpul je na sličan način pre godinu dana prevario Totenhem za Luisa Dijaza, kada se očekivalo da će Kolumbijac zadužiti opremu Pevaca, ali su Redsi uskočili i doveli ga iz Porta za 47.000.000 evra.

Gakpo je dete PSV-a, rođen je u Ajndhovenu i od svoje osme godine je trenirao u PSV Ajndhovenu.


tagovi

Kodi GakpoZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara