Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Kako bez Levandovskog na moćne Engleze?

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 10:43

Najbolji napadač današnjice propušta meč na Vembliju zbog povrede kolena. Sautgejt sa najjačim snagama, igraće i lakše povređeni Mejson Maunt. Mađarska i Albanija moraju da pobede autsajdere Andoru, odnosno San Marino, ako žele borbu za drugo mesto u Grupi I

Englezi su očekivano počeli ove kvalifikacije za Mundijal u Kataru sa dve lake pobede protiv San Marina i Albanije. Poljska i Mađarska bi trebalo da se bore za drugo mesto, Albanije vreba iz prikrajka, dok su Andora i San Marino autsajderi Grupe I. Gordi Albion večeras (20.45) na Vembliju dočekuje Poljsku u meču dana. Pobeda bi četu Gereta Sautgejta već sada približila cilju, a to je prvo mesto i plasman na SP krajem naredne godine.

Britanski mediji najavljuju ovaj meč kao jedan od najvažnijih pred Evropsko prvenstvo jer će Englezi posle ovog meča i dve prijataljske utakmice sa Austrijom i Rumunijom, da dočekaju Hrvatsku 11. juna na startu šampionata Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Vratimo se ovim kvalifikacijama. Sedam golova u mreži San Marina i Albanije, bez primljenog gola, uvod je u duel sa Poljacima, na papiru najvećim rivalom za prvo mesto i Grupi I. Sautegjt za ovu akciju nije mogao da računa na trojicu standardnih reprezentativaca, povređenih Džordana Pikforda, Džordana Hendersona i Džeka Griliša. Nema ni as Borusije iz Dortmunda Džejdona Sanča. Menjao je u prethodne dve utakmice Sautegjet. Nije mogao da računa i na nedovoljno opravljenog napadača Mančester Junajteda Markusa Rašforda, a sada bi mogao da izvede najjači mogući tim.

20.45: (1,35) Engleska (4,90) Poljska (9,50)

U špicu od starta siguran je Hari Kejn. Vezista Čelsija Mejson Maunt ima lakšu povredu, ali se očekuje se da će jedan od najboljih igrača Plavaca ove sezone opet bude u startnih 11.

"Nije bio sa timom na zagrevanju, ali kasnije nam se pridužio na treningu. Trebalo bi da bude spreman. Nemamo problem s povredama“, raport je Sautgejta.

Veliki problem za Poljsku je povreda najboljeg napadača današnjice Roberta Levandovskog. On je povredio koleno i sigurno neće igrati protiv Engleza na Vemboliju. To je veliki hendikep za ovu selekciju. Leva je prava mašina za golove ove sezone u dresu Bajerna. Postigao je 42 gola na 36 utakmica u redovima Bavaraca. Postigao je tri pogotka za svoju reprezentaciju, jedan proiv Mađarske (3:3) i dva protiv Andora za vikend (3:0). On je pretrpeo oštećenje ligamenta kolena i pauziraće bar četiri nedelje.

"Mislim da je Poljska imala odlične igrače i bili bismo naivni kad bismo pomislili da će biti manje pretnje i da ćemo lakše da pobedimo ako nema Levandovskog. Ako pomaknemo nogu s gasa na jedan minut, sažalićemo. Moramo biti spremni za utakmicu. Tim nije jedan igrač“, oprezan je Sautgejt u najavi meča, prenosi Skaj Sports.

20.45: (19,0) Andora (6,00) Mađarska (1,20)

Dvojica igrača Poljske Gžegož Krihovjak i Kamil Pjatkovski imali su pozitivan test na virus korona, ali poslednje informacije kažu da je Krihovjak, fudbaler moskovske Lokomotive, bio negativan na drugom testu i da bi on večeras mogao da izađe na travu kultnog londonskog stadiona. Van stroja zbog virusa korona su i golman Lukaš Skorupski i Mateuš Klih iz Lidsa.

Tradicija je na strani Engleza koji su na 19 utakmica samo jednom poraženi od Poljaka, i to davne 1973. godine. Gordi Albion je pobedio Poljake na svom terenu na poslednjih sedam mečeva. Poslednji put Poljaci su izbegli poraz na Ostrvu davne 1973. godine (bilo je 1:1). Englezi su samo jednom poraženi na poslednjih 49 kvalifikacionih mečeva za EP i SP. Česi su pobedili pre dve godine sa 2:1 na Ostrvu.

20.45: (45,0) San Marino (13,0) Albanija (1,05)

U ostalim mečevima dana u Grupi I, Mađarska ima imperativ pobede u gostima protiv malene Andore, kao i Albanija u San Marinu.

EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU 2022. GODINE - 3. KOLO

Sreda

GRUPA I

20.45: (1,35) Engleska (4,90) Poljska (9,50)

20.45: (45,0) San Marino (13,0) Albanija (1,05)

20.45: (19,0) Andora (6,00) Mađarska (1,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.reprezentacija EngleskeReprezentacija PoljskeFudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara