(©Starsport)
(©Starsport)

Kapiten Urošević juri treće evropsko proleće

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 10:20

Levi bek večeras 38. put igra za Partizan na međunarodnoj sceni

Ključ za novi dobar rezultat Partizana protiv Kelna večeras (18.45) biće da zatvori sve prolaze po bokovima. Tuda su Jarčevi stvorili najviše problema crno-belima u prvoj utakmici, a takav im je i stil igre: centaršut čim se ukaže prilika i skok u šesnaestercu.

Navijači Partizana čvrsto veruju da tamo gde dejstvuje kapiten Parnog valjka prolaza neće biti. Slobodan Urošević se ustalio poslednjih sezona kao nezamenjiv u startnoj postavi crno-belih, a za požrtvovanu igre sve češće dobija ovacije i skandiranja u Humskoj 1.

Izabrane vesti

Kapiten Partizana će večeras protiv Kelna imati i dodatni motiv: boriće se da treći put u karijeri igra u crno-belom dresu u prolećnoj fazi nekog evropskog kupa. Jer, pobeda nad Nemcima bi širom otvorila vrata srpskom klubu da izađe iz grupe, što bi bio izuzetan uspeh, s obzirom da ima za rivale dva kluba iz liga Petice.

Urošević je došao u Humsku u zimu 2017. godine i odmah je kod Miroslava Đukića dobio priliku da u prvom prolećnom kolu Lige Evrope igra protiv Plzena. Kod narednog trenera, Zorana Mirkovića, levi bek Partizana nije bio u prvom planu, a u startnu postavu vratio se kod Sava Miloševića i do danas je nezamenljiv. Pod dirigentskom palicom Aleksandra Stanojevića drugi put u karijeri je Urošević igrao evropsko proleće u Partizanu, prošle sezone protiv Sparte i Fajenorda, a ove jeseni ima lepu šansu da taj uspeh ponovi.

A, znamo da je Partizan u celoj istoriji sedam puta uspevao da dočeka proleće na međunarodnoj sceni, što samo podiže vrednost rezultata koje je Urošević napravio u Humskoj.

Sve kada se sabere, kapiten crno-belih će večeras 38. put nastupiti na evropskoj sceni u dresu Partizana, što je suma kojom ne može baš mnogo fudbalera koji su prošli kroz Humsku da se pohvali. Na minulih 37 mečeva Urošević je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

Daleko manje mečeva u Evropi odigrali su neki od najvećih igrača u istoriji Partizana: Moca Vukotić 21 utakmicu, Vladica Kovačević 24, Nikica Klinčarski 18, ali daleko je rekorder Saša Ilić sa čak 114 nastupa.

LIGA KONFERENCIJE, GRUPA D

Četvrtak

18.45 (2,90) Partizan (3,50) Keln (2,50)

21.00 (1,47) Nica (4,20) Slovacko (7,50)



tagovi

Slobodan UroševićFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara