Katai i Bahar (©Starsport)
Katai i Bahar (©Starsport)

Katai propušta i Fener, vratio se u Beograd

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 09:17

Leđa i dalje muče Zvezdinog Magika

Žestoka je konkurencija ovog leta u Crvenoj zvezdi, posebno za ofanzivne pozicije u timu. Novi trener Barak Bahar pokazao je da nije neko ko se obazire na stare zasluge i da neće na osnovu njih krojiti tim. Većina pojačanja već je dovedena i od početka priprema konkuriše za minutažu ravnopravno sa starosedeocima.

Milan Borjan je već izgubio status prvotimca i kapitena, te je izabrao pozajmicu u Slovan iz Bratislave. Budućnost Aleksa Viga na stadionu Rajko Mitić je ozbiljno uzdrmana - delom i zbog visokog obeštećenja potrebnog za otkup ugovora na zimu - dok je Marku Gobeljiću i Slavoljubu Srniću saopšteno da se više ne računa na njih čak ni kao opcije sa klupe, a Aleksandar Pešić je prodat Ferencvarošu, Radovan Pankov otišao u Legiju, Petar Stanić u TSC... Od dosad standardnih prvotimaca na velikom testu su Gelor Kanga, Kings Kangva, pa i Milan Rodić i Aleksandar Katai.

Izabrane vesti

Kanga je imao solidnu ulogu u dosadašnjim pripremnim utakmicama, ali na poziciji povučenijoj od one na koju je navikao i pitanje je koliko je uspeo da zadovolji Bahara svojim izdanjima. Pre se čini da će uloga šestice biti dodeljena novajliji Marku Stameniću. Kangva je i pre dolaska Izraelca na klupu često u bitnim utakmicama ulazio sa klupe, što će verovatno i dalje biti praksa, a usled promene stila igre, pa i formacije na 3-5-2, mesto u startnoj postavi verovatno će izgubiti Milan Rodić. Kao levi spoljni u zamisli trenera da odbrana stoji visoko i igrači se konstantno kreću i vrše pritisak na rivala, odlično se uklopio Stefan Mitrović, koji je imao period stagnacije tokom drugog dela prošle sezone. Deluje da ga je promena na klupi probudila i da je spreman da pokaže zašto mnogi imaju velika očekivanja od njega.

Odlična stvar po crveno-bele je da od početka priprema nisu imali mnogo problema s povredama, izuzev Aleksandra Kataija. Zvezdin Magiko i najbolji tehničar u timu ušinuo se prilikom postizanja gola još u prvoj proveri, protiv selekcije Užica. Odmah se sa Zlatibora vratio u Beograd zbog terapija i delovalo je da je bol u leđima prošao uoči puta u Sankt Peterburg. Došao je sa ekipom u Rusiju, ali i trenirao odvojeno od tima, bez minuta u mečevima sa Zenitom i Nefčijem, a po informacijama Sportskog žurnala, neće ga biti u konkurenciji ni za tim koji će u sredu (18.30) na megdan Fenerbahčeu.

Katai se zbog potrebe za novim terapijama vratio u Beograd i probaće da sanira probleme do početka Mozzart Bet Superlige (28. jula). Odsustvo iz trenažnog procesa sa ekipom, ipak, uticaće na njegov status prvotimca barem kada je početak sezone u pitanju.


tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaAleksandar Katai

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara