Ohi i Katai (©Starsport)
Ohi i Katai (©Starsport)

Katai za lični rekord, Ohi za formu, Crvena zvezda za pritisak na Partizan

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.04.22. | 09:48

Izabranici Dejana Stankovića na najtežem plej-of ispitu posle večitog derbija

Ulaskom u plej-of sa prvog mesta Crvena zvezda je obezbedila domaćinstvo protiv drugoplasiranog Partizana u 167. večitom derbiju. Nije to iskorišćeno na najbolji način, pošto je meč završen bez pogodaka, ali su crno-beli zadržani na dva boda zaostatka, te je napravljen dodatan korak ka petoj tituli u nizu.

Već u drugom kolu doigravanja za šampiona i evropske vize crveno-bele čeka novi težak ispit, verovatno najteži uz okršaj sa Partizanom. Od 16 časova izabranici Dejana Stankovića igraju u Bačkoj Topoli protiv TSC-a (TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Biće to prvo od tri gostovanja za lidera, ali po trenutnoj formi ekipa najteže. Pokazuje to tabela - TSC je četvrti (sa trećeplasiranim Čukaričkim crveno-beli igraju na svom stadionu), a pritom su se Zvezdini igrači dosta mučili na prethodnim gostovanjima kod plavo-belih. Sredinom decembra prošle godine pobedili su sa 3:2, ali tek pošto su dvaput stizali prednost rivala. Pre toga su slavili sa 3:1, slomivši otpor rivala u poslednjih dvadesetak minuta, uz deset minuta s igračem manje zbog isključenja Milana Gajića (od 57. do 67. kada je iz igre morao iz Saša Tomanović). Na prvom gostovanju kod plavo-belih, tada debitanta u Superligi, Crvena zvezda je poražena 1:2.

16.00: (10.0) TSC (5.50) CRVENA ZVEZDA (1.30)

Kada je reč o tekućem šampionatu, Zvezda i TSC igrali su već triput. Pored pomenutih 3:2 u gostima, crveno-beli slavili u avgustu kod kuće 3:1 (opet nakon vođstva rivala), a početkom aprila bilo je sigurnih 4:0 na stadionu Rajko Mitić u četvrtfinalu kupa.

Iako vladajući šampion Srbije ima pravo na jedan remi u preostalih šest kola do kraja (zbog boljeg međusobnog učinka u mečevima sa Partizanom), ne bi valjalo za crveno-bele da tog aduta iskoriste već danas, jer bi ih potencijalni neželjeni ishod na novom stadionu TSC-a uveo u egal trku sa Partizanom - ukoliko crno-beli od 18.05 savladaju Čukarički kod kuće. Gledajući na prvu, crno-beli imaju lakši raspored u poslednjih pet kola pošto samo jednom putuju van Beograda (u Kruševac, a gostuju kod Voždovca), dok crveno-beli treba da idu u Novi Sad i Kruševac, a čeka ih i duel sa trećeplasiranim Čukaričkim kod kuće.

Dejan Stanković za ovo važno gostovanje nije mogao da računa na Milana Rodića, suspendovanog zbog kartona, što će najverovatnije dovesti do pormene formacije sa 4-2-3-1 na 3-4-2-1. Kao levi spoljni očekuje se Milan Gajić, sa Aleksandrom Kataijem ispred njega, a po desnoj strani Mirko Ivanić i El Fardu Ben. Iza njih, štopersku trojku trebalo bi da čine Strahinja Eraković, Aleksandar Dragović i Radovan Pankov. U sredini veznog reda Seku Sanogo i Gelor Kanga, a u špicu Ohi.

Postoji opcija i da se Norvežanin odmori, te umesto njega u startnoj postavi bude Milan Pavkov koji je posebno motivisan kada igra protiv TSC-a u gostima (pet pobeda, četiri gola), ali utakmice kao što je ova odlična su prilika za igrača da dobrim izdanjem povrati samopouzdanje, pa bi Stanković baš zbog toga mogao da ukaže poverenje Ohiju koji već ravno mesec dana (četiri utakmice) nije postigao gol.

“Imamo napadače koji mnogo rade za ekipu i to se možda nekad i ne vidi. Ohiju fali gol, ali to ne menja da li će početi utakmicu ili ne. Izvešću najboljih 11 igrača bez Rodića koji ima kartone, ali ćemo probati i njegov izostanak da nadomestimo na pravi način. Svi ostali su spremni”, izjavo je Stanković u najavi meča.

Utakmica na TSC areni imaće poseban značaj za Aleksandra Kataija. Najbolji strelac crveno-belih došao je na gol manje od ličnog rekorda u Superligi. Najefikasniji bio je u sezoni 2015/2016, kada je u sjajnom tandemu sa Portugalcem Ugom Vijeirom, dao 21 gol u 33 utakmice. Uz devet asistencija.

Ove sezone Katai je trenutno na 20 pogodaka u domaćem prvenstvu i 10 asistencija, ali kroz manji broj nastupa nego pre šest godina. Igrao je u 25 mečeva, a na terenu proveo 1.850 minuta u odnosu na 2.670 u sezoni 15/16.

Dakle, sjajni tehničar već danas bi s dva gola mogao do svog novog rekorda, a crveno-beli do "plus pet" makar na dva sata.

SUPERLIGA, 2. KOLO PLEJ-OFA

TSC - CRVENA ZVEZDA, 16.00 (TV Arena Sport Premium 1)

KVOTE

Bačka Topola

Stadion: TSC Arena

Sudija: Miloš Milanović

Projektovani sastavi:

TSC (4-2-3-1): Filipović - Varga, Čalušić, Antonić, Krsmanović - Đakovac, Bočkan - Banjac, Mirčevski, Ratkov - Vukić.

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1): Borjan - Pankov, Dragović, Eraković - Ivanić, Kanga, Sanogo, Gajić - Ben, Katai - Ohi.

SUPERLIGA, DRUGO KOLO PLEJ-OFA

Sreda

16.00: (10.0) TSC (5.50) Crvena zvezda (1.30)

18.05: (1.25) Partizan (5.80) Čukarički (12.0)

18.30: (2.10) Napredak (3.35) Radnički Niš (3.60)

Četvrtak

19.05: (2.45) Voždovac (3.20) Vojvodina (3.00)

SUPERLIGA, DRUGO KOLO PLEJ-AUTA

Sreda

16.00: (2.05) Proleter (3.15) Radnik (3.60)

Četvrtak

15.00: (1.97) Radnički Kragujevac (3.35) Kolubara (3.60)

17.00: (2.25) Metalac (3.20) Spartak (3.10)

17.00: (2.75) Novi Pazar (3.10) Mladost (2.55)



tagovi

Aleksandar KataiOhi OmoidžuanfoFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara