Pozovi Pavkova ako juriš bodove kod TSC-a: Gol na svaka 34 minuta

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.04.22. | 08:00

Snažni golgeter iz Begeča slavio na svih pet mečeva protiv ekipe iz Bačke Topole, po dva puta pogađao u Senti i na novom stadionu TSC-a

Loša forma Ohija Omoidžuanfa, a pre svega bledo izdanje Norvežanina u nedavnom 167. večitom derbiju, primorali su stručni štab Dejana Stankovića da razmišlja o drugačijim napadačkim rešenjima, ne samo kada je u pitanju finiš sezone, već pre svega evropske kvalifikacije koje slede narednog leta. Ipak, da bi se u pozitivnom raspoloženju dočekalo leto, neophodno je da se prvo na pravi način završi aktuelna sezona, a sutrašnje gostovanje TSC-u u Bačkoj Topoli (16.00, TV Arena Sport Premium) predstavljaće jednu od najtežih prepreka srpskom šampionu na putu ka odbrani šampionske titule.

Kao logično rešenje na Ohijev post, koji traje od 20. marta i meča sa Kolubarom, nameće se ime Milana Pavkova. Ni golgeter iz Begeča se nije proslavio kada je u pitanju nedavni meč sa večitim rivalom, ali mu mečevi sa TSC-om uvek prijaju, a posebno oni na gostujućem terenu. Pavkov je bio akter pet mečeva sa ovim protivnikom i svaki put je izlazio kao pobednik. Na tih pet nastupa samo je dva puta bio starter (oba puta odigrao svih 90 minuta), ali mu to nije smetalo da postigne čak četiri gola. U tih pet utakmica prosečno je na terenu provodio 58,4 minuta, dok je mrežu TSC-a prosečno tresao na svaka 73 minuta. Ipak, s obzirom da je sva četiri gola dao upravo u gostima ovom protivniku, a da je na terenu proveo ukupno 135 minuta, dolazi se do fantastičnog učinka i postizanja golova u proseku na nešto manje od 34 minuta. Sve bi to mogli da budu značajni argumenti kada je u pitanju izbor golgetera za predstojeći meč srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Sreda, 16.00: (9,00) TSC (5,00) Crvena zvezda (1,35)

Da li će Pavkov biti od starta u timu, to u ovom trenutku zna samo Dejan Stanković. Mada ne treba isključivati ni mogućnosti da se i oni i Ohi nađu na terenu protiv ekipe Žarka Lazetića. Stanković se za takvu opciju odlučivao u dva navrata ovog proleća. Prvo protiv Voždovca na krovu Tržnog centra stadion kada je bilo 3:0 za Zvezdu, a potom i protiv Radničkog u Nišu, kada je bilo 5:1 za Beograđane. Dakle, efikasnost kompletne ekipe je bila na vrlo zavidnom nivou, jer su protivničke odbrane bile prilično opterećene čuvanjem napadačkog dvojca, pa se otvaralo dosta prostora ostalim igračima, pre svih Aleksandru Kataiju, da reaguju iz drugog plana.

Pavkov je u martu prošle godine ušao na teren tada stadiona u Senti na početku drugog poluvremena i bio igrač odluke. Crvena zvezda je povela njegovim golom u 54. minutu na asistenciju Mirka Ivanića, a četiri minuta kasnije izjednačio je Nenad Lukić. Beograđani su poveli u 68. minutu, preko Gelora Kange iz jedanaesterca, dok je tri minuta kasnije konačan rezultat postavio upravo Pavkov, pravovremeno reagovavši na dodavanje Slavoljuba Srnića.

Koliko je bio raspoložen u Senti, toliko je snažnom golgeteru prijao i novi stadion u Bačkoj Topoli. Ovoga puta na terenu je proveo svih 90 minuta i ponovo bio igrač odluke. TSC je čak dva puta vodio u poslednjem meču jesenjeg dela ove sezone. Prvo preko Mihajla Banjca, a potom i preko Slobodana Stanojlovića. Prvi izjednačujući gol je postigao Mirko Ivanić, a kasnije je na glavnu scenu stupio Pavkov. Zvezdina devetka je izjednačila na 2:2 posle spuštene lopte Alekse Vukanovića u 32. minutu, a onda se našao na pravom mestu u desetom minutu drugog poluvremena i odbijenu loptu posle udarca Mirka Ivanića prosledio u mrežu nemoćnog Nenada Filipovića.

Pavkov je ove sezone već jednom strpljivo čekao svoju šansu, posle dolaska Luisa Dionija. Onda kada je Francuz ostao bez svih kredita postao je standardan špic i izneo najveći deo jesenjeg dela sezone. Posle Ohijevog dolaska ponovo je počeo da dejstvuje iz drugog plana, ali se redovno pojavljivao na tererenu. U dosadašnjem toku sezone sakupio je 36 nastupa u svim takmičenjima i postigao 12 golova, uz sedam asistencija. U Superligi je do sada postigao 10 golova, po čemu je četvrti strelac ekipe iza Aleksandra Kataija (20 golova), Mirka Ivanića (12) i El Fardu Bena (11).



tagovi

Milan PavkovTSC Bačka Topola

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara