Pogodak Hendersona na Enfildu (© Reuters)
Pogodak Hendersona na Enfildu (© Reuters)

Kažeš nemoguće, misliš Liverpul, samo što ovaj tim ne može da ispadne

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.05.22. | 12:32

Uprkos fantastičnim procentima Unaja Emerija u eliminacionim mečevima

Beše magija protiv Barselone, onomad infarkt završnica sa Borusijom, još ranije čuveni Istanbul. Ko kaže „nemoguće“ misli Liverpul. Sve je u stanju da uradi klub sa Enfilda u svoju korist, ali pre će se desiti da ne svane sreda nego da ispadne posle 2:0 sa Viljarealom.

Neki drugi Liveprul možda bi. Ovaj je toliko siguran da su greške retke poput Halejeve komete. Bilo je slučajeva u malo daljoj prošlosti kad bi na terenima Premijer lige slavni klub gubio već dobijene utakmice, kad se klizao doslovce i u prensenom značenju, trokirao u odlučujućim fazama borbe za trofej, međutim, sa Jirgenom Klopom se podigao do nivoa na kome kiksa nema. Primera radi, ove sezone je izgubio samo jedan meč Lige šampiona, a ni tih 0:1 kod kuće sa Interom ga nije zabolelo, pa na stadionu „Keramika“ ima sve uslove da zakorači u deseto finale Kupa/Lige šampiona.

Izabrane vesti

Em je favorit, em je dobio prvi susret, em je pojedinačno i timski kvalitetniji. A ima trenera koji ekipu drži budnom.

U sjajnoj smo formi, ali bi bilo pogrešno ako bismo prišli revanšu sa saznanjem da vodimo. Ne, ne smemo da razmišljamo o prošlosti, gotovo je samo prvo poluvreme i ne bi bilo u redu da se osvrćeno na ono što je bilo. Moramo da se spremimo na teške trenutke, možda i da patimo. Potrebno je da budemo oprezni i reagujemo valjano kad nam se ukaže prilika“, upozorava Jirgen Klop.

Nemački stručnjak je ove sezone predvodio Liverpul na tri utakmice grupne i dve eliminacione faze u gostima i svaki put su Crveni slavili. Žrtve su Milan, Atletiko, Porto, Inter i Benfika, uz gol-razliku 15:5. Nimalo jednostavne prepreke je preskočio na savršen način i to je snažan oslonac ambicijama da dovede ekipu do trećeg finala Lige šampiona u poslednjih pet sezona. Poražen je od Reala i Kijevu, savladao Totenhem u Madridu, a španski novinari su ga podsetili da baš i nije imao previše uspeha na njihovom tlu.

Nisam zabrinut zbog toga. Koliko puta su me španski timovi izbacili iz evrokupova? Imate li taj broj. Hm, ni ja ga ne znam, zato što ne verujem u statistiku“, istakao je trener Liverpula, uz podsećanje da taj klub nikad nije ispao iz UEFA takmičenja kad je prvi eliminacioni susret dobio 2:0.

Liga šampiona, 21.00: (5,00) Viljareal (3,70) Liverpul (1,80)

Jedina Klopova briga je izostanak Roberta Formina. Svi ostali su spremni i dovoljno pažljivi, znaju da je preko puta tim koji je u grupi bio bolji od Atalante, a u nokaut fazi većž izeo skalp velikim favoritima kakavi su bili Juventus i Bajern. I to na njihovom terenu. Sad će uz sebe imati efekat vatrene publike na stadionu „Keramika“, u pokušaju da Viljareal uradi ono što nije 2006. kad ga je Arsenal sprečio da se domogne premijernog finala Lige šampiona.

Još kad se zna da je proleća 2021. u finalu Lige Evrope bio bolji od Mančester junajteda, a u borbi za pehar Superkupa Evrope odveo okršaj sa Čelsijem u penal-seriju onda su to znakovi upozorenja za Liverpul i ohrabrenja za Žutu podmornicu.

Moramo da odigramo savršenu utakmicu. Da se podignemo na nivuo u kome ćemo izgledati odlično. Da uradimo nešto što Liverpulu niko nikad nije. Crveni su trenutno najbolji tim na svetu, igraju sa velikim samopouzdanjem i to pokazuje koliko nas komplikovan zadatak čeka“, istakao je Unaj Emeri.

 ------------------------------------------------

Najveća kvota na svetu na pobedu Liverpula je u Kladionici Mozzart i iznosi 1,80.

------------------------------------------------

Možda i najveći adut Viljareala, jer je 50-godišnji trener ne samo vlasnik četiri pehara Lige Evrope, ali i stručnjak posebno inspirisan kad je reč o eliminacionim fazama UEFA takmičenja. Od sezone 2008/09 kad je sedeo na klupi Valensije zabeležio je 84 odsto uspešnosti u duelima na izbacivanje, bilo da je reč o Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Od 37 takvih okrpšaja prošao je čak 31 (bolji je samo Zinedin Zidan, 14/16). Među onima koje pamti po ložem za sva vremena ostaje beleg sa Nou Kampa kad je posle 0:4 na Parku prinčeva ispao od Barselone.

Sad mu je potrebno čudo kakvo su 2017. izveli Katalonci. Ne biva (svaki dan).

Projektovani sastavi



tagovi

LiverpulJirgen KlopViljarealLiga šampionaUnaj Emeri

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara