Mejson Grinvud (©Reuters)
Mejson Grinvud (©Reuters)

Ako Junajted neće Grinvuda na Old Trafordu, ima ko hoće: Juventus u akciji

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 12:44

Stara dama zainteresovana za Engleza

U jednom trenutku na stanputici, sada na – raskrsnici. Neće baš Mejson Grinvud biti taj koji bira, ali koja god opcija mu bude sledovala, neće moći da se požali.

Englezu je karijera bila ozbiljno ugrožena zbog optužni za napad i seksualno zlostavljanje. Tužbe su odbačene, međutim, nisu tačno znali šta bi sa njim na Old Trafordu. Prosedili su ga na pozajmicu u Hetafe, tamo je procvetao i na leto će se vratiti na Ostrvo. Sasvim moguće samo privremeno, dok ne ode na novu destinaciju, a ona bi mogla da bude – Torino.

Izabrane vesti

Ako Mančester junajted nije spreman da pređe preko svega iz razloga što se plaši kako će engleska javnost reagovati, ako ne želi da vrati Mejsona Grinvuda na Teatar snova, ima ko hoće. Juventus je krenuo u akciju, Kristijano Đuntoli se nameračio da potpiše krilnog napadača.

Više nego pozitivan utisak ostavio je Mejson Grinvud na pozajmici u Španiji. Na leto ističe i do tada će imati da popravi statistiku, koja je krajnje korektna, pa i više od toga. Na 31 meču za Hetafe dao je deset golova (osam u primeri i dva u Kupu kralja), a namestio šest. Sasvim dobra preporuka.

Pomno su u Juventusu pratili njegove igre, ali i kako se odvija situacija na relaciji Mejson Grinvud – Mančester junajted. Iako je ser Džim Retklif nekoliko puta upitan za njegovu budućnost prethodnih meseci, svaki put je dao nemušt odgovor. Sve to ukazuje da na Old Trafordu baš i nisu spremni da zaborave šta se u prošlosti događalo van terena, te je prodaja realna opcija.

Cifre koje su se pojavljivale su varirale. Od 30.000.000 do čak 60.000.000 evra. Teško da će izvući toliku svotu novca, jer pored svih nefudbalskih stvari mu ugovor ističe 2025. godine. Pride, kada ga je poslao na pozajmicu, obavezao se da će Hetafeu proslediti 20 odsto od transfera ukoliko Englez trajno ne ostane u predgrađu Madrida.

Italijani pišu, konkretno Danijele Longo sa Kalčomerkata, da će Juventus pokušati sa prvom ponudom od 15.000.000 evra. Verovatno da će morati da podignu ulog, a problem bi Staroj dami mogli da naprave španski klubovi. Sa Pirineja su dopirale vesti da Atletiko Madrid i Barselona prate razvoj situacije.



tagovi

Mejson GrinvudMančester JunajtedJuventusHetafeLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara