Duel Megvajera i Aspilikuete (©Reuters)
Duel Megvajera i Aspilikuete (©Reuters)

Kepa, odmori, Mendi je broj 1! Plus Kavanijev debi i Hari “Hulk Hogan" Megvajer u lošem derbiju na Old Trafordu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.10.20. | 20:17

Istina, na velikom pljusku...

Da, znamo da nisu na nivou na kome su bili kad su dominirali Premijerom ligom i titule delili kao da su svi ostali tu samo kao ukras, ali ipak smo više očekivali od derbija Mančester junajteda i Čelsija. U stvari, koliko god da smo očekivali oni bi nas razočarali, jer osim dobrih intervencija Eduarda Mendija duel Mančester junajteda i Čelsija nije nam ponudio apsolutno ništa. Ništa onda i na semaforu – 0:0 u šestom kolu Premijer lige.

Rezultat kojim bi Plavci trebalo da budu zadovoljni s obzirom da je Junajted ipak imao nešto bolje prilike, ali nije imao tu sreću da kao na nekim ranijim utakmicama Čelsijev gol brani Kepa Arizabalaga. Umesto njega je među stativama ponovo bio Eduard Mendi i kao i pre tri dana protiv Sevilje – kad je skinuo čist gol Nemanji Gudelju – nagovestio da bi uskoro mogao da sa linije skine i Kepu.

Izabrane vesti

Mendi je naime u prvom poluvremenu zaustavio dva najopasnija pokušaja Junajteda. Prvenstveno tu mislimo na šut Markusa Rašforda i 35. minuta, imao je sve vreme sveta da se namesti, ali Mendi je na vreme izleteo, skratio ugao i sačuvao Čelsi.

Nešto kasnije opasno je zapretio i Huan Mata, bio je to udarac sa distance i bila je to još jedna parada francuskog golmana koga bi verovatno svaki Čelsijev navijač voleo što duže da gleda na golu. Samo da posle silnih kikseva ne gleda Kepu. Jer pitanje je da li bi Kepa odbranio ta dva udarca. Ili onaj treći Rašfordov iz sudijske nadoknade kada je Junajted imao poslednju šansu za pobedu, samo da bi Mendi opet demonstrirao da je, bar trenutno, bolji golman od Baska.

Kad već moraju da prihvate sitna zadovoljstva, navijači Junajteda bi mogli da se bave i pričama o debiju Edinsona Kavanija u dresu mančesterskog kluba, nije uradio puno toga, ali je posle samo nekoliko sekundi na tereni pokazao koliko se dobro kreće i koliko je snalažljiv. Srećom po Plavce, njegov udarac nakon centaršuta iz kornera išao je u spoljni deo mreže.

S druge strane, od Čelsija ni toliko. U stvari, možda i najveća šansa koju su stvorili izabranici Frenka Lamparda nije se ni desila, jer je Hari Megvajer izbio loptu ispred Cezara Aspilikuete. Legendarni Patris Evra je u prenosu utakmice uporedio Megvahera s popularnim rvačem/zabavljačem Hulkom Hoganom, ali se sudijska nije oglasila mada je utisak da niko ne bi zamerio Martinu Atkinsonu ni da je svirnuo na belu tačku.

Bez obzira, razočaravajuć derbi. Mada jak pljusak u Mančesteru nije pomogao. Ali ne može ni da bude opravdanje za ekipe koje u svaku sezonu ulaze sa najvišim ambicijama. Ili bi bar trebalo da bude tako. A sada nije.

PREMIJER LIGA – 6. KOLO

Petak

Aston Vila – Lids 0:3 (0:0)

/Bamford 55, 67, 74/

Subota

Vest Hem - Mančester Siti 1:1 (1:0)

/Antonio 18 - Foden 51/

Fulam - Kristal Palas 1:2 (0:1)

/Kerni 90+5 - Ridevald 8, Zaha 64/

Mančester Junajted – Čelsi 0:0 

21.00: (1,35) Liverpul (5,30) Šefild Junajted (8,00)

Nedelja

15.00: (2,70) Sautempton (3,30) Everton (2,60)

17.30: (1,87) Vulverhemopton (3,40) Njukasl (4,50)

20.15: (2,00) Arsenal (3,45) Lester (3,80)

Ponedeljak

18.30: (1,88) Brajton (3,40) VBA (4,40)

21.00: (5,80) Barnli (3,90) Totenhem (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Eduard MendiEdinson Kavani

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara