Dušan Kerkez (©Starsport)
Dušan Kerkez (©Starsport)

Kerkez: Bolja slika i rezultati na proleće

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 15:20

Trka za treće mesto u Mozzart Bet Superligi u fokusu Brđana pred zimske pripreme

Jesenja polusezona ostavila je pomešane utiske na Banovom brdu, međutim rezultati i igra koji nisu u potpunosti ispunili očekivanja nisu se odrazili na atmosferu i ambicije na početku zimskih priprema. Pod komandnom palicom stratega Dušana Kerkeza, Brđani su počeli tempiranje forme za proleće tokom kojeg je fokus na borbi za treće mesto i plasman u grupnu fazu evropskih takmičenjima. Ulog veći nego ranijih sezona, nametnuo je pritisak na konkurente za izlazak u Evropu, a na specifičnost aktuelne takmičarske godine uticao je i kalendar značajno izmenjen zbog Svetskog prvenstva.

Izabrane vesti

"Neobičan termin za početak, u vreme kada su ekipe ranijih godina tek završavale jesenje izazove, ali celokupna sezona je takva kakva je i moramo da se privikavamo. Igrači su imali dovoljno vremena da odmore, s obzirom na to da letos nisu imali veliki odmor i ova pauza je prijala da fudbaleri dođu sveži na pripreme", kazao je Kerkez.

Za razliku od jesenjeg dela sezone, strateg Čukaričkog na raspolaganju neće imati Jovana Lukića koji je prešao u LASK, dok je defanziva jača za Marka Gajića, štopera pridošlog iz banjalučkog Borca.

"Nedostaje Badamosi koji je bio sa reprezentacijom i nekoliko omladinaca. Takođe, tu nije i Ndijae koji je imao virus, ali očekujemo da se, kao i Badamosi, uskoro priključi timu. Ne očekujem veće promene u igračkom kadru i iz tog ugla verujem da ćemo pripreme iskoristiti na najbolji način kako bismo se u prolećnom delu sezone pokazali u najboljem svetlu. Verujem u bolji Čukarički nego tokom jeseni, dominantniji na terenu. Žalim što nismo osvojili nekoliko bodova više u prvoj polovini sezone, ali iz objektivnih razloga nismo bili na najvišem nivou. Očekujem da posle ovih priprema budemo znatno bolji".

Posle šest meseci na Banovom brdu i u srpskom fudbalu Kerkez se osvrnuo na način na koji se adaptirao na superligašku scenu.

"Zadovoljan sam. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na domaći fudbal. Hteo, ne hteo, morao sam da prođem period adaptacije i smatram da ću, kao i tim, biti bolji u nastavku. Znao sam da dolazim u klub koji daje šansu mladim igračima, ali rezultat je ove sezone prioritet. Zavisimo od mladih igrača, svestan sam da postoji mogućnost da pogreše i da je pritisak sada veći nego ranijih sezona, igraće ko zasluži. Ima igrača od kojih smo očekivali više, kao i onih koji su pružili igre iznad očekivanih. Ova grupa igrača ima karakter i kvalitet da ostvari zacrtano, zato sam uveren da ćemo ostaviti dobar utisak tokom proleća".

Kerkez je istakao da pojačanje očekuje na poziciji levog beka, kao i da eventualne druge promene zavise od odlazaka, ali da je cilj u svakom slučaju treće mesto koje trenutno zauzima TSC.

"Treće mesto je bilo cilj na početku sezone i da smo na odmor otišli sa te pozicije bili bismo zadovoljni. Ipak, tu smo gde smo iz objektivnih razloga, a TSC je potpuno opravdano na trećoj poziciji trenutno, ali imamo dovoljno vremena da slika i rezultat budu bolji na proleće. Takođe, tu je i Kup Srbije, specifično takmičenje i još jedna šansa za nas da napravimo nešto", kazao je strateg Brđana.



tagovi

Dušan KerkezMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara