Aleksander-Arnold, Salah i Van Dajk (@Reuters)
Aleksander-Arnold, Salah i Van Dajk (@Reuters)

Klopov odlazak lomi kičmu Liverpulovom timu, navijači strepe zbog tri imena

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 18:10

Po završetku sezone u poslednju godinu ugovora ulaze Mohamed Salah, Virdžil van Dajk i Trenr Aleksander-Arnold

Još nisu navijači Liverpula potpuno svarili informaciju da Jirgen Klop po završetku aktuelne sezone napušta klub, a već ih muči nova glavobolja. Odlazak nemačkog trenera sa Enfilda posle devet godina označiće kraj jedne ere ovekovečene osvajanjem Lige šampiona i Premijer lige i, verovatno, proizvesti lančanu reakciju na igrački kadar. Novi trener želeće da osveži ekipu i dovede igrače za koje smatra da su mu neophodni u sprovođenju svojih taktičkih zamisli, ali očekuju se i odlasci.

Ugovori sledećeg leta ističu Tijagu Alkantari, Džoelu Matipu i rezervnom golmanu Adrijanu. S obzirom na godine, u slučaju prve dvojice i učestale povrede, teško je poverovati da će ikome od njih biti ponuđen produžetak saradnje. Neće mnogo suza poteći zbog rastanka sa pomenutim igračima, ali budućnost jednog drugog trilinga, koji se pod Klopovim vođstvom probio među najbolje fudbalere na svetu, brine navijače Liverpula. Reč je o Mohamedu Salahu, Virdžilu van Dajku i Trentu Aleksander-Arnoldu.

Izabrane vesti

Pomenuta trojica po završetku sezone ulaze u poslednju godinu ugovora, a pregovori o ostancima još nisu počeli. Pritom se Salah od prošlog leta dovodi u vezu sa mogućim odlaskom u Saudijsku Arabiju, gde bi po popularnosti sigurno bio uz rame Kristijanu Ronaldu. Pred egipatskim napadačem je poslednji veliki ugovor u karijeri jer u junu puni 32 godine, tako da će biti zanimljivo videti kakvu će odluku doneti. Da li će želeti da još jednom bogato unovči svoj kvalitet i dosadašnji trud ili će izabrati da još neko vreme igra vrhunski fudbal u Evropi, za manje novca. I možda ne više u Liverpulu, što će zavisti u velikoj meri i od budućeg trenera.

Kada je reč o dvojici defanzivaca, ko god bude nasledio harizmatičnog Nemca verovatno će želeti da ih ima u svom timu. Obojica igraju standardno i dobro, međutim, u njihovom slučaju odluka bi mogla da bude doneta na drugoj adresi, za kancelarijskim stolom i od starne direktora. Pre svega finansijskog, ali i sportskog, koji se očekuje da bude imenovan pre novog stratega pošto je Jorg Šmadke na talasu Klopove najave odlaska već podneo ostavku. Svega šest meseci zadržao se Nemac u klubu. Tokom svog kratkotrajnog mandata Šmadke je u Liverpul doveo Dominika Soboslaja, Rajana Gravenberha i Vatarua Enda. Oni su budućnost Liverpula, zajedno sa Stefanom Bajčetićem, Aleksisom Makalisterom, Harvijem Eliotom, Darvinom Nunjezom, Kodijem Gakpom... Moguće, već od ove sezone sa šampionskim pelcerom za koji su se njihovi prethodnici i Jirgen Klop dobrano namučili da dobiju 2020. godine.


tagovi

LiverpulJirgen KlopTrent Aleksander ArnoldVirdžil van DajkMohamed Salah

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara