Jirgen Klop (©Reuters)
Jirgen Klop (©Reuters)

Klopu pao kamen sa srca: Ispali bismo da smo ostali bezidejni, pogledaću Siti i Real uz pivo

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.05.22. | 00:29

“Osećam se kao da mi je prvo finale Lige šampiona“

Liverpul je u finalu Lige šampiona! Trećem u poslednjih pet godina otkako je Jirgen Klop na klupi, uz titulu osvojenu 2019. godine. Redsi su na putu do nove šanse da zagospodare Evropom prošli dug i trnovit put, pošto je Viljareal na svom Madrigalu ciljao senzacionalni preokret nakon onih 0:2 na Enfildu prošle sedmice. Ogromne probleme zadala je ekipa Unaja Emerija Liverpulu, ali na kraju ipak nije uspela da izazove zemljotres.

Jirgen Klop je prolaz u finale proslavio na prepoznatljiv način. Vratio se na teren po završetku utakmice, otišao do tribine na kojoj su bili gostujući navijači i triput je podigao pesnicu uvis. Svestan šta je postigao i koliko je bilo teško doći do finala. Harizmatični Nemac od večeras može da se pohvali da je prvi trener u istoriji engleskog fudbala koji je u istoj sezoni igrao finale Lige šampiona, FA kupa i Liga kupa. Ujedno je i u trci za titulu u Premijer ligi, pa bi teoretski mogao da napravi nešto što nikada nije viđeno – da osvoji sve u istoj godini!

Izabrane vesti

“Iskreno, osećam se kao da mi je prvo finale Lige šampiona“, kaže uz prepoznatljiv osmeh Klop i nastavlja:

“Bilo nam je jako teško, igrali smo revanš na strani i bilo nam je jasno da će nam rano primljeni gol zadati mnogo muka u nastavku utakmice. Nismo uradili ono što smo hteli“.

Ali, sve se promenilo tokom pauze na poluvremenu. Liverpul je izašao na teren sa drugačijim pristupom i na kraju uspeo da nadigra Viljareal...

“Rekao sam momcima sve u čemu su grešili, da moramo da okrenemo sve negativne stvari i dovedemo ih u pozitivnu ravan, da igramo kako znamo. Morali smo opet da igramo fudbal. Da smo ostali bez deje i da je Viljareal nastavio da igra kako jeste, izbacili bi nas. Bili smo fokusirani, izašli smo i dominirali, vratili momentum utakmice i prošli dalje“.

Sve je bilo lakše posle prvog gola...

“Kada smo zatresli mrežu otvorio se dodatni prostor koji nam je dao mogućnost da napredujemo. Ideja je bila da idemo napred, da igramo više u njihovom polju, da se otresemo pritiska. Imali smo više lopte u nogama, morali smo više da se krećemo što smo i uradili, bili smo na njihovoj polovini i to nam je dalo sigurnost“.

Još jednom se ulazak Luisa Dijaza sa klupe ispostavio kao važan faktor za dalji razvoj utakmice.

“On nam je napravio red u ofanzivi i izgledali smo mnogo dinamičnije. To nam je bilo jako važno“.

Na kraju kaže da nema preferenci po pitanju rivala u finalu. Mančester Siti ili Real, Liverpul će ići na pobedu...

“Gledaću finale iz fotelje uz čašu piva. Nije mi važno ko će da pobedi. Ko god da prođe dalje ići će na nas u Parizu“.


tagovi

Jirgen KlopLiverpulLiga šampiona

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara